Matalapaine tuo sateita etelärannikolle – Meteorologi: "Helsingissä voi sataa tänään lunta"

"Hangossa on jo tullut lumisateita ja autoilijoiden kelivaroitus on annettu Uudellemaalle", Ylen meteorologi Seija Paasonen kertoo.

lumi
Viikonlopun sateet
Viikonlopun sateet

Suomea on lähestymässä etelästä matalapaine, joka tuo mukanaan lumi- ja räntäsateita. Ylen meteorologi Seija Paasonen kertoo, että lunta voi tulla taivaalta päivän mittaan pitkin maan etelärannikkoa, aluksi länsipainotteisesti, illalla idempänäkin.

– Hangossa on jo tullut lumisateita ja autoilijoiden kelivaroitus on annettu Uudellemaalle, Paasonen kertoo sääkarttojen takaa.

Myös Keski-Suomessa tulee lumikuuroja, etenkin vesistöjen äärellä. Pohjoisessa on pääosin poutaa. Lämpötila vaihtelee etelän parista lämpöasteesta Lapin pikkupakkasiin.

Lauantain ja sunnuntai välisenä yönä lumisateet väistyvät ja samalla sää kylmenee. Yöllä pakkasta on pohjoisen lisäksi myös etelässä.

Sunnuntaina sää on laajalti aurinkoinen ja pääosin poutainen. Etelässä lämpötila kohoaa päivällä vähän nollan yläpuolelle. Muualla on päivälläkin pakkasta.

Sääennuste lauantaille 27. lokakuuta.
Sääennuste lauantaille 27. lokakuuta.Yle

Ensi viikolla sää lauhtuu koko maassa

Kylmän viikonlopun jälkeen sää lauhtuu merkittävästi. Sateita tulee ajoittain ja sää on enimmäkseen pilvistä.

– Lämpötilat voivat olla etelässä jopa kymmenisen astetta plussalla. Pohjoisessakin lämpötila kääntyy plusmerkkiseksi, Paasonen kertoo.

– Se, mikä kenties lämpötiloissa voitetaan, auringossa menetetään, meteorologi pohtii.