Hyppää sisältöön

Kahden varkaan isku kulta- ja kellosepänliikkeeseen Vantaan Jumbossa kesti vain kaksi minuuttia – Poliisi: saalis satoja tuhansia euroja

Varkaat murtautuivat Laatukoru-liikkeeseen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Poliisi kuvailee murtoa ammattimaisesti tehdyksi.

Laatukorun myymälä kauppakeskus Jumbossa Vantaalla 27. lokakuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Vantaalla Kauppakeskus Jumbon kellonsepänliike Laatukorusta varastettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä useiden satojen tuhansien eurojen edestä koruja, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin mukaan liikkeeseen murtauduttiin kolmen ja neljän välillä aamuyöllä ja murto kesti vain kaksi minuuttia. Tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että tekijät tallentuivat valvontakameroihin.

Minkkisen mukaan valvontakameroista on selvinnyt, että koruliikkeeseen meni kaksi naamioitunutta ihmistä.

Tekijät olivat tulleet sisään Jumbo-kauppakeskukseen liikkeen yläpuolella olevasta ikkunasta. Poliisi ei vielä tiedä, miten murtautujat lähtivät kauppakeskukselta pois.

Laatukorun toimitusjohtaja Ari-Pekka Silvanin mukaan varkaat veivät mennessään ainakin timanttikoruja, kihloja, kultaketjuja ja kelloja.

– Tarkasti on tiedetty, mitä on haettu, hän sanoo STT:lle.

Kauppakeskus Jumbon rikottu ikkuna Laatukorun myymälän yläpuolella Vantaalla 27. lokakuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Silvan kertoo, että ensin paikat siivotaan ja sitten alkaa inventaari, jossa varastettujen tavaroiden tarkka arvo selviää. Siivottavaa riittää, sillä ensin varkaat ovat rikkoneet käytävälasin ja kaataneet kumoon lasivitriinejä päästäkseen sisään myymälään. Sen jälkeen he rikkoivat vielä vitriinit, joissa varastetut esineet olivat.

Laatukorun liikkeisiin on murtauduttu ennenkin. Silvanin mukaan tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun sisällä kauppakeskuksessa olevaan liikkeeseen tehdään näin laaja murto.

Ammattimaista jälkeä

Poliisin silmin murto näyttää ammattimaiselta ja suunnitellulta. Tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista sanoo STT:lle, että tekijät etsivät varta vasten kalleimpia koruja, ja lisäksi itse murtautuminen vaikuttaa ammattimaisesti tehdyltä.

– On tiedetty, miten sinne on menty ja tiedetty todennäköisesti, miten sieltä päästään pois, hän kuvailee.

Valvontakamerakuvaa käydään läpi vielä pitkän aikaa, sillä kameroita on isossa kauppakeskuksessa paljon.

– Kaikki käydään läpi, Minkkinen sanoo.

Kuvan ylälaidassa myymälän yläpuolella näkyy kauppakeskuksen rikottu ikkuna. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kauppakeskus avattiin normaalisti, mutta Laatukoru on suljettu

Kauppakeskus Jumbon kiinteistöpäällikkö Hannu Hirvonen kertoo STT:lle, että muihin kauppakeskuksen liikkeisiin ei ole murtauduttu. Kauppakeskus avattiin tänään normaalisti, mutta Laatukorun liike on kiinni.

Hirvosen mukaan murtautujien reitti kauppakeskukseen on tiedossa, mutta sitä ei kerrota julkisuuteen. Poliisi selvittää asiaa yhteistyössä kauppakeskuksen kanssa.

Hirvonen kertoo olleensa töissä Jumbossa kahdeksan vuotta, eikä hänen aikanaan kauppakeskukseen ole tehty öisiä murtoja.