Vantaan Jumbon kultasepänliikkeeseen murtautuneet otettu kiinni

Epäiltyjen tekijöiden kuvat olivat tallentuneet valvontakameroille.

rikokset
Ihmisiä kävelee ohi suljetun Laatukorun myymälän kauppakeskus Jumbossa.
Laatukorun myymälä kauppakeskus Jumbossa Vantaalla 27. lokakuuta.Mohamed El Bouari / Yle

Vantaalla Kauppakeskus Jumbon kellonsepänliike Laatukorusta varastettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä useiden satojen tuhansien eurojen edestä koruja, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Epäiltyjen tekijöiden kuvat tallentuivat valvontakameroille ja poliisi kertoo päässeensä pian varkaiden jäljille ja saaneensa neljä epäiltyä kiinni.

– Pääsimme tosiaan nopeasti epäiltyjen jäljille. Tästä iso kiitos kuuluu tehokkaalle tiedusteluyhteistyölle Helsingin poliisilaitoksen kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Varkaiden mukaan lähti koruliikkeestä satojen tuhansien eurojen edestä arvoesineitä. Poliisin mukaan iso osa saaliista löytyi kotietsinnässä.

Poliisin mukaan koruliikkeen varkaudesta kiinniotetut neljä miestä ovat muita kuin Suomen kansalaisia. Kaikki neljä otettiin kiinni samasta asunnosta Vantaalta, kertoo STT.

Tutkinnanjohtaja Minkkinen sanoi aiemmin STT:lle, että tekijät etsivät varta vasten kalleimpia koruja ja murtautuminen vaikutti ammattimaisesti tehdyltä. Murto kesti vain kaksi minuuttia.

Tapauksen tutkinta jatkuu epäiltyjen kuulemisella ja poliisi uskoo, että teosta on enemmän kerrottavaa tutkinnan edetessä todennäköisesti alkuviikosta.

Aiheesta aiemmin:

Kahden varkaan isku kulta- ja kellosepänliikkeeseen Vantaan Jumbossa kesti vain kaksi minuuttia – Poliisi: saalis satoja tuhansia euroja