Outi Alanko-Kahiluoto ehdolle vihreiden puheenjohtajakisaan

Helsinkiläinen Alanko-Kahiluoto on ensimmäinen kilpaan ilmoittautunut.

Vihreä liitto
Outi Alanen-Kahiluoto
Outi Alanko-Kahiluoto on toiminut aiemmin muun muassa vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana.Jarno Kuusinen / AOP

Outi Alanko-Kahiluoto lähtee ehdolle vihreiden puheenjohtajakisaan. Hän on ensimmäinen puolueen puheenjohtajakilpaan ilmoittautunut.

– Olen päättänyt olla käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Minulla on puheenjohtajana tarvittavaa kokemusta ja osaamista juuri sen verran kuin on mahdollista hankkia olematta vielä puheenjohtaja, Alanko-Kahiluoto sanoo tiedotteessaan.

Vihreiden puoluevaltuuskunta valitsee puolueelle puheenjohtajan ensi viikonloppuna. Ensi kesänä kokoontuvassa vihreiden puoluekokouksessa valitaan jälleen normaalissa kaksivuotisrytmissä puolueelle puheenjohtaja jäsenäänestyksellä.

– Tässä tilanteessa vihreät tarvitsevat puheenjohtajaksi kokeneen poliitikon. Puheenjohtaja pitää voida heittää turvallisin mielin neuvotteluihin ja vaalipaneeleihin. Hänen on tunnettava meidän ja muiden politiikka läpikotaisin, Alanko-Kahiluoto kertoo.

Alanko-Kahiluoto toteaa, että vaaleihin mennään sillä linjalla, jota vihreät ovat tähänkin asti ajaneet.

– Tämä puheenjohtajavaali ei ole linjavaali.

Alanko-Kahiluoto on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on toiminut aiemmin sekä vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana että puheenjohtajana.

Alanko-Kahiluoto kertoi jo aiemmin viikolla harkitsevansa vakavasti puheenjohtajan tehtävää.

Eilen Ylen tekemässä kyselyssä vihreiden puoluevaltuuskunnalle eniten suosikkimainintoja keräsi puheenjohtajan sijaisena toiminut Maria Ohisalo.

Lue lisää:

Maria Ohisalo edelleen suosikki vihreiden johtoon, moni empii – Yle kysyi kannat valinnan tekevältä valtuuskunnalta

Kenestä vihreiden seuraava puheenjohtaja? Haavisto ei kieltäydy, Alanko-Kahiluoto "harkitsee vakavasti"

Onko joku heistä Touko Aallon seuraaja vihreiden peräsimessä? Katso viisi vaihtoehtoa