Tuhannet marssivat Roomassa – pormestari sai paljon kritiikkiä

Kaupunkilaisia kiukuttavat roskat, rotat ja Rooman huonosti hoidettu yleisilme.

Rooma
Roomalaiset osoittivat mieltään pääkaupungin ränsistymistä vastaan.
Roomalaiset osoittivat mieltään pääkaupungin ränsistymistä vastaan.Samantha Zucchi / AOP

Roomassa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltä maan pääkaupungin ränsistyneen tilan takia. Lisäksi mielenosoittajat syyttivät kaupungin pormestaria kyvyttömyydestä hoitaa kaupungin roskaongelmaa.

Kaupunkilaisten mitta tuntui täyttyneen ja kritiikki kohdistui erityisesti kaupungin johtoon. Kaupungin ensimmäistä naispormestaria Virginia Raggia muistutettiin, että hän on vastuussa säälittävistä kuljetuspalveluista ja surkeasta jätehuollosta. Häntä syytettiin laiminlyönneistä ja siitä, ettei hän voi vedota jatkuvasti edellisten hallintojen laiminlyönteihin.

Kritiikkiä sai myös kasvava rottakanta sekä julkinen liikenne. Mielenosoittajien mukaan Raggia kiittävät vain rotat ja hyttyset, eivät kaupunkilaiset. Roomassa jopa 20 rikkinäistä bussia on syttynyt tuleen tämän vuoden aikana.

Rooman yleisilmeeseen väsähtäneet kaupunkilaiset marssivat kaduille vaatimaan muutoksia.
Rooman yleisilmeeseen väsähtäneet kaupunkilaiset marssivat kaduille vaatimaan muutoksia.Samantha Zucchi / AOP

Mielensoittajilla oli mukanaan punaista, reikäistä muoviverkkoa, jollaista kaupungin viranomaiset käyttävät eristämään katuihin ilmestyviä reikiä, kaatuneita puita ja huonokuntoisia jalkakäytäviä. Osa oli kietonut verkkoa päähänsä, osa kantoi sitä käsissään tai oli laittanut kaulaliinan tavoin kaulaansa.

Reilu viikko sitten yli 20 ihmistä loukkaantui, kun metroaseman liukuportaat romahtivat. Liukuportaiden vauhti kiihtyi äkillisesti, jolloin alaspäin matkalla olleet ihmiset kaatuivat toistensa päälle.

Tuhannet roomalaiset marssivat kaduilla.
Tuhannet roomalaiset marssivat kaduilla.Samantha Zucchi / AOP

Reutersin toimittajan mukaan lauantain protestiin osallistui arviolta 5 000–8 000 ihmistä. Mielenilmauksen taustalla olivat asukasyhdistykset sekä eri kansalaisyhteiskunnan aktiiviset tahot.

Lue myös:

BBC: Thousands protest conditions and infrastructure in Rome (siirryt toiseen palveluun)

Roomalaisen metroaseman liukuportaat kiihdyttivät yhtäkkiä:Ainakin 20 jalkapallofania loukkaantui

Miksi Rooma on rappiolla? Viisi syytä kaupungin vaikeuksiin

Lähteet: Reuters, AFP