Murron kohteeksi joutunut koruliike avautui Jumbossa – poliisi esittänee osaa epäillyistä vangittavaksi

Arvotavaraa vietiin arviolta puolen miljoonan euron edestä.

rikokset
Laatukorun myymälä kauppakeskus Jumbossa Vantaalla 27. lokakuuta.
Laatukorun myymälä kauppakeskus Jumbossa Vantaalla 27. lokakuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Vantaalla kauppakeskus Jumbossa lauantaina murron kohteeksi joutunut Laatukoru-liike avautui puoliltapäivin, kertoo Laatukorun toimitusjohtajan Ari-Pekka Silvan. Silvanin mukaan liike on jo saatu siivottua.

– Puusepät ovat hakeneet rikkinäiset vitriinit verstaalle, ja niitä korjataan vielä.

Varastetut korut ovat vielä poliisin hallussa, ja Silvanin mukaan ne saadaan takaisin alkuviikosta. Arvotavaraa vietiin arviolta puolen miljoonan euron edestä, mutta summa ei ole Silvanin mukaan täsmentynyt.

– Inventointia jatketaan tänään.

Varkaat rikkoivat paikkoja, mistä tulee Silvanin mukaan tuhansien eurojen vahingot.

Neljä epäiltyä kiinni

Laatukorun Jumbon-liikkeeseen murtauduttiin lauantain vastaisena yönä kauppakeskuksen ikkunan kautta.

Poliisi sai myöhemmin kiinni vantaalaisasunnosta rikoksesta epäillyt neljä miestä, ja asunnossa oli liikkeestä vietyä omaisuutta.

Murrossa on herättänyt huomiota sen kohdistuminen kauppakeskuksen sisällä olevaan liikkeeseen. Toimitusjohtaja Silvan myöntää, että turvajärjestelyt ovat järeämmät niissä liikkeissä, joiden ovi avautuu ulos, ei kauppakeskuksen käytävälle.

Ikkuna, josta varkaat pääsivät sisään, on koruliikkeen yläpuolella, mutta johtaa kauppakeskuksen tiloihin. Ikkuna ei vaikuta kovin järeärakenteiselta.

Varkaat poistuivat eri tietä kuin mistä tulivat. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkisen mukaan poistumistie on poliisin tiedossa, mutta tutkinnallisista syistä asiasta ei voi kertoa enempää.

Minkkinen sanoo, että rikostutkijat jatkavat työtänsä tänään, mutta hän itse kommentoi asiaa seuraavan kerran vasta maanantaina.

Minkkinen kuitenkin kertoo, että vangitsemisoikeudenkäynti pidettäneen tiistaina tai keskiviikkona, mutta kaikkia neljää epäiltyä hän ei välttämättä esitä vangittavaksi.

– Todennäköisesti tullaan esittämään vangittavaksi, mutta kuinka monta, se selviää, kun käydään huomenna tarkemmin läpi, mitä tämän päivän aikana on selvinnyt.

Toimitusjohtaja Silvan kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten nopeasti epäillyt saatiin kiinni.

Koruja ei ollut vakuutettu.

Lue myös:

Vantaan Jumbon kultasepänliikkeeseen murtautuneet otettu kiinni

Kahden varkaan isku kulta- ja kellosepänliikkeeseen Vantaan Jumbossa kesti vain kaksi minuuttia – Poliisi: saalis satoja tuhansia euroja