1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrityskaupat

IBM ostaa Red Hatin 34 miljardilla dollarilla

IBM haluaa johtavaksi yhtiöksi pilvipalvelumarkkinoilla.

Kuva: Focke Strangmann / EPA

Teknologiayhtiö IBM ostaa ohjelmistoyhtiö Red Hatin. Yhtiöiden sunnuntaina ilmoittama kauppasumma on 34 miljardia dollaria eli lähes 30 miljardia euroa.

Sopimuksen mukaan IBM ostaa kaikki Red Hatin osakkeet 190 dollarin kappalehintaan. Red Hat, joka on kehittänyt Linux-pohjaisia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, siirtyy osaksi IBM:n Hybrid Cloud -pilvipalveluyksikköä.

IBM sanoo, että yritysosto nostaa yhtiön johtavaksi tekijäksi uusilla pilvipalvelumarkkinoilla.

Red Hatin toimitusjohtaja Jim Whitehurstista tulee osa IBM:n johtoa. Hän raportoi suoraan IBM:n toimitusjohtaja Ginni Romettylle.

Kauppa vaatii vielä Red Hatin osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksynnän. Yhtiöiden mukaan kauppa on tavoite saada päätökseen vuoden 2019 loppuun mennessä.

IBM aikoo pitää Red Hatin pääkonttorin Raleighissa, jossa Red Hatilla on 2 000 työntekijää. Kaikkiaan Red Hatilla on yli 12 000 työntekijää eri puolilla maailmaa.

Korjattu kello 6.24 Red Hatin euromääräinen kauppasumma noin 30 miljardiksi euroksi.

Lue myös:

Googlen, Amazonin ja Facebookin ylivoima on valtava ongelma ja yhdysvaltalaisprofessorin mukaan jätit on pilkottava – suomalaisyrittäjä: "Isot jätit toimivat ihan miten niitä huvittaa"

Politiikka alkoi kiinnostaa Piilaaksoa – Teknologiayhtiöt nousivat suurimmiksi lobbareiksi Yhdysvalloissa

Kyllä, algoritmit uhkaavat demokratiaa – Valta luisuu some-miljardööreille

Bitcoin on tuomittu kuplaksi, mutta samaa teknologiaa käytetään pian asuntokaupassa, kuljetuksissa, viennin rahoituksessa ja jopa sotessa

Tekoälyteknologian osaamiskeskus syntyy Jyväskylään – IBM ja yliopisto historiallisesti saman katon alle