Kolme palestiinalaista nuorta kuoli Israelin ilma-iskussa

Israelin näkemyksen mukaan pojat aikoivat tuhota raja-aitaa ja mahdollisesti asentaa kotitekoisen pommin.

Gazan kaista
Israelin sotilaita Sderotissa, eteläisessä Israelissa.
Israelilaiset katselivat maan ilmavoimien ohjustorjuntajärjestelmää Sderotissa, eteläisessä Israelissa, lauantaina.Jim Hollander / EPA

Kolme palestiinalaista nuorta on kuollut sunnuntaina Israelin ilmaiskussa Gazaan. Palestiinalaislääkäreiden mukaan menehtyneet olivat teini-ikäisiä, 13–14-vuotiaita poikia.

Israelin ilmavoimat ilmoitti, että yksi sen koneista oli ampunut kohti kolmea palestiinalaista, jotka lähestyivät Gazan raja-aitaa. Ilmavoimien mukaan kolmikon tarkoitus oli tuhota aitaa ja näytti siltä, että he olivat asentamassa kotitekoista pommia sen läheisyyteen.

Egypti on kehottanut molempia osapuolia pyrkimään rauhaan ja estämään laajemmat konfliktit. Egypti ja YK ovat yrittäneet toimia rauhanvälittäjinä israelilaisten ja palestiinalaisten välillä, mutta tulokset ovat toistaiseksi olleet laihat.

Uutistoimisto AP:n mukaan tämän vuoden maaliskuun jälkeen yli 160 palestiinalaista on kuollut Israelin iskuissa. Gazan lääkäreiden mukaan viimeisten seitsemän kuukauden aikana palestiinalaisia on kuollut yli 210. Palestiinalaiset ovat tappaneet samana aikana yhden israelilaisen sotilaan heinäkuussa.

Korjaus 29.10.2018: Kuvassa olevat henkilöt eivät tiettävästi ole sotilaita, kuten kuvatekstissä aiemmin sanottiin.

Lue myös:

Israel teki ilmaiskuja kymmeniin kohteisiin Gazassa vastauksena raketti-iskuihin

Uusi kansalaisuuslaki betonoi Israelin juutalaisten valtioksi – siirtokuntalainen tuntee iloa ja arabi olonsa sorretuksi

Israel avaa raketti-iskun vuoksi sulkemansa Gazan rajanylityspaikat

Gazasta ammuttu raketti tuhosi lapsiperheen talon – Israel vastasi voimalla

Lähteet: AP, AFP, Reuters, STT