Miehen epäillään hyödyntäneen työpaikkaansa kuljetusliikkeessä tilaamalla ja vastaanottamalla huumeita

Oululaisen miehen epäillään tilanneen huumeita väärillä nimi- ja osoitetiedoilla ja vastaanottamalla lähetykset itse työpaikkansa kautta.

huumeet
Värikkäitä tabletteja värikkäällä pinnalla.
Ekstaasitabletteja.Joe Bird / AOP

Tulli on paljastanut laajan ja pitkäkestoisen huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa. Takavarikoitujen ja levitykseen päätyneiden huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä yli 300 000 euroa.

Epäiltynä on oululainen mies, jonka epäillään tilanneen Suomeen posti- ja kuriirilähetyksinä huumausaineita vuosina 2017-2018.

Huumausaineiden tilaamisessa ja vastaanottamisessa epäilty hyödynsi työpaikkaansa kuriirilähetyksiä jakelevassa kuljetusliikkeessä tilaamalla huumausaineita väärillä nimi- ja osoitetiedoilla ja vastaanottamalla lähetykset itse työpaikkansa kautta. Huumausaineiden hankintaan epäilty oli käyttänyt virtuaalivaluuttaa kymmeniä tuhansia euroja.

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana yli 1,6 kiloa amfetamiinia, lähes kaksi kiloa marihuanaa, lähes 600 grammaa kidemäistä MDMA:ta eli ekstaasia, ja noin 2 500 ekstaasitablettia. Lisäksi Tulli takavarikoi epäillyn hallusta tuhansia huumausaineiksi luokiteltuja lääkevalmisteita ja yli 14 000 euroa käteistä rahaa.

Tullin esitutkinnan mukaan takavarikoitujen huumausaineiden lisäksi levitykseen Pohjois-Suomen alueelle on päätynyt lähes 14 kiloa marihuanaa ja noin 50 000 huumelääketablettia.

Tutkinnanjohtaja Pekka Jauholan mukaan huumausainemäärät eivät ole poikkeuksellisen isoja, mutta tapaus on muuten erikoinen.

Tullin esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä yksi henkilö, joka on edelleen vangittuna. Tapaus siirtyy vuoden 2018 aikana Oulun syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.