Nyt on isien vuoro! Mies, kerro mitä muistat lapsesi syntymästä

Keräämme tarinoita synnytyksestä isien näkökulmasta.

isyys
Mies pitää vauvaa sylissä.
Tero Kyllönen / Yle

"Synnytystarina on naiselle kuin inttitarina miehelle", kerroimme Ylen nettisivuilla äitienpäivän alla julkaistussa artikkelissa. Keräsimme ihmisiltä tarinoita synnytyksestä – ja saimme. Kymmenet ihmiset halusivat avautua kokemuksistaan.

Mutta saimme myös toisenlaista palautetta.

Osa lukijoista kysyi, miksi keräsimme vain äitien synnytystarinoita. "Miksi miehet jätetään huomiotta siltä osin, että myös he voivat olla osana synnytyskokemusta, vaikka eivät olisikaan itse synnyttäjiä?" ihmetteli yksi palautteenantaja.

Kysymys oli aiheellinen, joten annamme nyt isänpäivän alla puheenvuoron isille:

Mitä sinulle on jäänyt isänä mieleen lapsesi syntymästä? Mitä teit synnytyksessä? Miten sinut otettiin huomioon synnytyksessä? Millaista on, kun isät vertailevat kokemuksiaan lapsen syntymästä?

Teemme juttua synnytyksestä isien näkökulmasta. Voit lähettää oman kertomuksesi toimittajalle osoitteeseen veli-pekka.hamalainen@yle.fi. Emme julkaise nimeäsi ilman lupaasi.

Päivitys 15.11.: Tarinankeruu on päättynyt. Julkaisimme kertomuksianne tässä jutussa isänpäivänä: "En voinut mitään, itkin vain ja ihmettelin" – kymmenet isät kertovat, mitä isäksi tulemisen hetkellä oikeastaan tapahtuu