Uusi lumilinna kohoaa Lappiin ensi jouluksi – kiinalaiset rahoittavat Muumi-aiheista linnaa

Joulupukin Pajakylään Rovaniemelle rakennettavan Moomin Snowcastle -lumilinnan muuri on suuruudeltaan sata kertaa sata metriä.

lumilinnat
Turistit vierailemassa Joulupukin Pajakylässä Rovaniemen Napapiirillä
Vesa Vaarama / Yle

RovaniemiJoulupukin Pajakylään rakennetaan Muumi-aiheinen lumilinna täksi talveksi. Rovaniemeläinen yhtiö Gemette Oy rakennuttaa Napapiirille Moomin Snowcastle -lumilinnan.

Lumilinnaa ympäröi muuri, jonka sisälle jää 10 000 neliömetriä tilaa. Muurien sisään jäävä alue on Pajakylässä yli kaksi kertaa suurempi kuin Lapin muut lumilinnat, mutta vain pieni osa siitä rakennetaan varsinaiseksi linnaksi.

Moomin Snowcastle -lumilinna aukeaa aikataulun mukaan 20. joulukuuta, ja se on auki maaliskuun loppuun asti. Linna-alueelle aiotaan rakentaa muun muassa lumilabyrintti, kahvila ja jääbaari.

– Matkatoimistot ovat olleet kiinnostuneita, ja sopimuksiakin on jo solmittu. Kävijöitä on tulossa ympäri maailmaa, erityisesti Aasiasta, kertoo Gemette Oy:n hallituksen jäsen Mikko Kosonen.

Gemette Oy:n takana on suomalais-kiinalainen pariskunta. Yrittäjäpari aikoo rakentaa tulevaisuudessa myös ympärivuotisen lumilinnan Rovaniemelle. Se on tarkoitus toteuttaa kiinalaisen sijoittajaryhmän tuella.