Hissiyhtiö Kone aloittaa yt-neuvottelut tuotekehityksessä – 90 työpaikkaa vaarassa Suomessa

Koneella on Suomessa kaikkiaan 2 300 henkilöä palkkalistoillaan. Tuotekehityksen yt-neuvottelut koskevat 520:tä työntekijää.

Kone Oyj
Hissiyhtiö Koneen liukuportaat Hakaniemen metroasemalla Helsingissä.
Ritva Siltalahti / Lehtikuva

Hissiyhtiö Kone on aloittanut tänään 520:tä työntekijää koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelut voivat johtaa enintään 90 työpaikan vähentämiseen.

Yt-neuvottelut koskevat Suomessa yhtiön tuotekehitysyksikköä Hyvinkäällä ja muutamia Koneen Suomessa sijaitsevia globaaleja toimintoja, kuten henkilöstöhallintoa ja logistiikkaa. Globaalit tukitoiminnot sijaitsevat Hyvinkäällä ja Espoossa.

Koneella on Suomessa kaikkiaan 2 300 henkilöä palkkalistoillaan. Tuotekehitys Suomessa jatkuu, eikä yhtiö aio lopettaa tuotekehitystä. Koneella on tuotekehitystä useissa maissa, esimerkiksi Kiinassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.

– Suomen tuotekehitys on koko alan innovaatiohuippu ja Hyvinkään yksikkö on Koneen suurin tuotekehitysyksikkö. Sellaisena se tulee säilymään jatkossakin, Koneen viestintäpäällikkö Hanna Rutanen kertoo.

Syynä yt-neuvotteluille ovat hänen mukaansa asiakkaiden tarpeiden muutokset ja digitaalisten ratkaisujen lisääntyminen. Tuotekehityksessä on jo elinkaarensa loppupuolella olevia ratkaisuja.

– Haluamme uudelleenorganisoida ja harmonisoida tuotekehityksen toimintaa, jotta pysymme kilpailukykyisenä, ja kannattava toiminta voidaan taata tulevaisuudessakin. Teemme tilaa uudenlaiselle osaamiselle ja innovoinnille, viestintäpäällikkö Hanna Rutanen kertoo.

– Vähennämme tukea tietyille vanhemmille teknologiaratkaisuille. Tämä mahdollistaa resurssiemme tehokkaamman käytön ja investoinnit strategisesti tärkeimpiin kohteisiin, Koneen tuotekehitysjohtaja Samu Salmelin sanoo.

Kuuden viikon pituiset neuvottelut päättyvät maanantaina 10. joulukuuta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamuposti (siirryt toiseen palveluun).