Israelilaisten lomakylän rakentaminen alkoi Kaavilla

Ensimmäisiä turisteja odotetaan hankkeen valmistuttua 2021.

Lyhyet
Ecoland Finland Kaavi kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Jonatan Orlev.
Ecoland Finland Kaavi kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Jonatan Orlev kävi Kaavilla kertomassa Ecolandin lomakylähankkeen etenemisestä.Helmi Nykänen / Yle

Koillis-Savon elinkeinoelämään toivotaan lisävirtaa Kaavilla alkaneesta lomakylän rakentamisesta. Israelilaistaustaisen Ecoland-yhtiön hankkeessa Petäjäsaareen kirkonkylän tuntumaan rakennetaan noin 40 mökin lomakylä saunoineen ja kokoontumistiloineen.

Hankkeesta järjestettiin Kaavilla maanantaina keskustelutilaisuus, jonne oli kokoontunut paikallisia yrittäjiä.

– Tämä tuo uutta potkua pienelle kylälle. Saadaan vähän haastetta, että osataan palvella heitä oikealla tavalla. Se voi olla vaikka hierontapalvelua, talonmiespalvelua ja pientä kauppapalvelua. Tämä on vain positiivista meille kaikille, hehkuttaa Kaavin yrittäjien puheenjohtaja Sanna Sillman.

Ensimmäisen saunan rakentaminen on jo alkanut. Ensimmäiset 12 mökkiä rakentuvat ensi vuoden aikana, mutta turisteja sinne tulee todennäköisesti vasta sitten kun hanke valmistuu arviolta vuonna 2021.

– Mikä tarkoittaa teidän näkökulmastanne, että tässä on aika hyvin aikaa kehitellä ja miettiä yhdessä ideoita, miten pieni kylä, Kaavi ja naapurit ottavat vastaan turistit ja tarjoavat heille palveluja, Suomessa hanketta vetävä, Ecoland Finland Kaavi kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Jonatan Orlev kertoi kaavilaisille yrittäjille.

Kuopion evankelis–luterilainen seurakuntayhtymä myi noin 17 hehtaarin saaren Ecoland-yhtiölle pari vuotta sitten. Lomakylään odotetaan turisteja Israelin lisäksi Suomesta ja esimerkiksi Aasiasta.