1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Ihmisroska-puheista myös apulaisoikeusasiamiehen tutkinta

Apulaisoikeusasiamies tekee päätöksensä asiassa sen jälkeen, kun on arvioinut Riikka Moilasen ja Oulun kaupunginhallituksen toimittamaa selvitystä.

Oulu
Korhonen kertoo, että monet hänen tuttavistaan tuli lehden julkaisupäivänä kertomaan, että miehen kuva on Kalevassa.
Mari Jäntti / Yle

Apulaisoikeusasiamies on ottanut tutkittavakseen kantelun, joka koskee Oulun kaupunginvaltuutetun Riikka Moilasen ihmisroska-puheita. Moilanen puhui syyskuussa valtuuston kokouksessa kodittomista ja päihdeongelmaisista ihmisroskina.

Kantelun on tehnyt yksityishenkilö. Perusteena ovat kunta- ja hallintolain kohdat, jotka edellyttävät luottamushenkilöltä ja viranomaiselta asiallista ja arvokasta käyttäytymistä ja kielenkäyttöä.

Apulaisoikeusasiamies tekee päätöksensä asiassa sen jälkeen, kun on arvioinut Moilasen ja Oulun kaupunginhallituksen toimittamaa selvitystä. Seuraus voi olla esimerkiksi huomautus lainvastaisesta toiminnasta.

Myös poliisin toiminnasta ihmisroskatapauksen yhteydessä on tehty kantelu oikeusasiamiehelle, koska poliisi ei aloittanut kaupunginvaltuutetun puheista esitutkintaa. Poliisin osalta oikeusasiamies ei kuitenkaan ottanut kanteluita käsittelyyn.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi