1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Minimani

Minimani aikoo avata Rovaniemellä vuonna 2020 – hypermarket maksaa jopa 30 miljoonaa euroa

Minimanin liike olisi kolmanneksen pienempi kuin Rovaniemen Prisma.

Kuva Minimanin myymälästä Vaasassa. Kuva: Minimani Yhtiöt

Rovaniemen uuden hypermarketin rakentaminen alkanee ensi kesänä.

– Ensi kesänä täytyy olla asfaltoinnit ja pihat olla jo valmiina, Minimani Yhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Tynjälä sanoo.

Minimani aikoo avata kaupan suuryksikön Rovaniemen Lampelaan keväällä 2020. Liike nousee uudelle Lampelankadulle kiertoliittymän kupeeseen. Tontilta on purettu vanhoja rakennuksia ja tontti on tällä hetkellä tyhjä.

10 000 neliötä

Minimanin liike olisi noin kolmanneksen pienempi kuin Rovaniemen Prisman myymälä.

Tynjälä kertoo, että noin 10 000 kerrosneliömetrin rakennuksesta noin 7000 neliömetriä olisi myymälätilaa, noin tuhat neliötä voidaan vuokrata muille toiminnoille ja loput olisi varastotilaa.

Vertailun vuoksi Rovaniemen Prisman koko rakennus on varastoineen ja muine liikkeineen 18 000 neliömetriä. Tästä Prisma-myymälän osuus on runsaat 10 000 kerrosneliötä.

"Täytyy tarkkaan harkita"

Minimanin liike ei ole mikään pieni investointi. Tynjälä sanoo, että hypermarketin rakentaminen Rovaniemelle maksaa arviolta noin 20-30 miljoonaa euroa.

– Hinta riippuu siitä, miten suunnitellaan ja rakennetaan. Nämä on isoja investointeja. Täytyy tarkkaan harkita, mitä ja kuinka tehdään, toimitusjohtaja kertoo.

Minimanin oman vähittäis- ja ruokakaupan lisäksi Rovaniemen kiinteistöön voi tulla myös muita liikkeitä ja lounaskahvila. Polttoainemyyntiä Rovaniemen myymälän tontille ei tule, sillä nykyinen kaava ei mahdollista sitä.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kaupunki varaa tontin Minimanille.

Minimani-ketjulla on liikkeet viidellä paikkakunnalla ja lisäksi verkkokauppa. Ketjun liikevaihto oli viime vuonna 113 miljoonaa euroa. Ketjun omistaa Juhani Metsäranta perheineen.