Morsiussaaren tonttihintakiistassa otettiin aikalisä: Kokkola kuulee huvila-asukkaita

Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee huvila-alueen tonttihintoja uudelleen kuukauden päästä.

huvilat
Huviloita Morsiussaaren rannoilla.
Kalle Niskala / Yle

Kokkola ottaa aikalisän huvila-alue Morsiussaaren tonttihintakiistassa.

Kaupunginhallitus aikoo kuulla myös huvila-asukkaita ennen kuin tekee päätöksen tonttihinnoista. Morsiussaaren tonttien myyntihinta on nostanut kritiikkiä kaupunkia kohtaan. Alkuperäisen ehdotuksen mukaan rantatonttien keskihinta olisi reilut 70 000 euroa.

Asukkaat pitävät hinnoittelua epäreiluna. Vuokralaiset joutuvat joko ostamaan tontin kaupungilta tai tyytymään lunastushintaan, koska saari muuttuu ympärivuotiseksi asuinalueeksi.

Huvilayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Keijo Kangasluoma on tyytyväinen kaupungin kädenodennukseen.

– Keskusteluyhteys kaupungin suuntaan on toiminut hyvin. Seuraavissa tapaamisissa puhetta tulee varmasti siitä, miten tasapuolinen ja yhdenvertainen hinnoittelu toteutuu Kokkolan asuinalueilla.

Toiveissa, että kaupunki hilaa hintoja alemmas

Morsiussaaressa on 58 huvilatonttia. Reilu kolmannes saaren nykyisistä asukkaista on kesäasukkaita, joiden mökit on tarkoitettu kesäkäyttöön.

– Me toivomme, että he voisivat jatkaa siellä kohtuullisilla kustannuksilla, huvilayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja KeijoKangasluoma sanoo.

Morsiussaaren tonttihinnoittelun pohjana on kerrottu käytettävän Kokkolan asuntomessualueen rantatonttien hintoja.

– Se käy meille, jos otetaan huomioon se, että huvila-asukkaat joutuvat lisäksi maksamaan tontin korottamisesta tulvasuojakorkeuteen. Jos tämä huomioidaan hinnassa, niin päästään lähemmäksi reilua hintaa, sanoo huvilayhdistyksen Kangasluoma.

Kaupunki on perustellut hinnoittelua sillä, että saari on uniikki paikka, jossa hintojen on oltava korkeammat kuin monilla muilla asuinalueilla.