Koulurakentaminen alkaa Lapualla – valtuusto varaa Ritavuoren koululle 10,3 miljoonaa euroa

Ritavuoren koulu valmistuu 2020 syksyyn mennessä. Myös Liuhtarin koulun suunnittelu etenee aikataulussa.

Lapua
Ritamäen koulu Lapualla.
Ritavuoren koulu korvaa iäkkään ja ahtaaksi koetun Ritamäen koulun.Birgitta Vuorela/Yle

Lapualle valmistuu syksyksi 2020 kaksi uutta alakoulua. Kaupunginvaltuusto teki maanantaina määrärahapäätöksen Ritavuoren koulun rakentamisesta.

Liuhtarin koulu odottaa vielä määrärahapäätöstä, mutta kaupunginjohtaja Satu Kankareen mukaan suunnitelmana on, että koulu valmistuu myös syyslukukaudeksi 2020. Se on mahdollista, koska pienemmän koulun rakentaminen kestää lyhyemmän ajan.

Ritavuoren koulua varten varataan yhteensä 10,3 miljoonaa euroa vuoden 2018 - 2020 budjetteihin. Koulun rakentaminen käynnistyy vuodenvaihteen tietämissä.

– Samaan aikaan valmistellaan Liuhtarin koulun urakka-asiakirjoja ja laskenta on lähdössä keväällä liikkeelle. Sen jälkeen määrärahapäätös tulee valtuustoon, selvittää kaupunginjohtaja Kankare.

Koulupäätöksiä on odotettu Lapualla pitkään. Liuhtarin koulu toimii toistaiseksi väistötiloissa ja Ritavuoren koulu puolestaan korvaa iäkkään ja ahtaan Ritamäen koulun.

Kankare luonnehtii kaupunginvaltuuston maanantaista päätöstä merkittäväksi.

– On erittäin tärkeätä saada koulut valmistumaan, koska strategiamme mukaan Lapua on kasvava ja elinvoimainen kaupunki. Meillä on edelleen paljon kyläkouluja jäljellä ja se on ollut arvovalinta, että kouluja on useissa paikoissa.

Minkä värinen koulu?

Satu Kankareen mukaan uusi koulu on jo herättänyt innostusta ja kiinnostusta. Ritavuoren koulun 3D-piirroksia oli nähtävänä pari viikkoa sitten kaupungin järjestämässä tontti-illassa.

– Siellä oli paljon lapsiperheitä paikalla ja lapset tutkivat hyvin innostuneina uuden koulun piirroksia.

Koulun suunnitteluun lapsilla on vielä mahdollisuus päästä vaikuttamaan. Kouluun tulee tiiliverhoilu ja koulun suunnittelutyöryhmä on päättänyt kysyä myös alakoululaisten mielipidettä ulkoverhoilun värivaihtoehdoista.