1. yle.fi
  2. Uutiset

Viestintävirasto pyytää Digitalta lisäselvityksiä Kemin alueen tv-näkyvyysongelmista

Tähän mennessä ongelmien syyksi on tunnistettu radiokeli ja antennien väärä suuntaus. Digitalta perätään kuitenkin tarkempaa analyysia.

Kemi
Televisioantenni katolla.
Risto Koskinen / Yle

Viestintävirasto pyytää antenniverkon televisiolähetysten lähetystekniikkaa hoitavalta Digita Oy:ltä lisäselvityksiä Kemin ja Keminmaan alueen näkyvyysongelmiin liittyen. Viestintäviraston mukaan ilmoituksia näkyvyysongelmista on tullut Meri-Lapista tämän vuoden aikana vasta kahdeksantoista kappaletta.

Keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni on esittänyt asiasta kirjallisen kysymyksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille. Viestintävirasto kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaan.

Vastauksessaan (siirryt toiseen palveluun) virasto toteaa, että Digitalta saadun tiedon mukaan vastaanottohäiriöiden syyksi on tunnistettu radiokelin lisäksi muun muassa antennien väärä suuntaus Ouluun Tervolan lähetysaseman sijasta. Viestintävirasto haluaa kuitenkin Digitan selvittävän tarkemmin, mistä ongelmissa on kyse ja minkälaisia ratkaisuja asiakkaille on ongelmiin tarjottu.

Viestintävirasto aikoo myös selvittää sen, onko alueella mahdollista tehdä muutoksia kanavanippujen taajuusjaossa ongelman helpottamiseksi.

Lue seuraavaksi