Rovaniemen kaupungin kunnossapitourakat menivät seuraaviksi viideksi vuodeksi oululaiselle firmalle

Kaupungin entinen kunnossapitäjä Napapiirin Infra hävisi tarjouskilpailun, ja edessä on todennäköisesti väen vähennys.

infrarakentaminen
Tietyö-liikennemerkkejä.
AOP

Rovaniemen katujen kunnossapitäjäksi ja puistojen sekä liikuntapaikkojen hoitajaksi on valittu oululainen Alltime Oy vuosille 2019 - 2024. Kaupungin tekninen lautakunta päätti urakoitsijan edullisimman tarjoushinnan mukaan.

Alltime Oy on oululainen kiinteistö- ja infrapalveluita tarjoava yritys, jolla on toimipiste myös Rovaniemellä, Lahdessa ja Tuusulassa. Rovaniemellä yhtiö on vastannut kävelykadun, torin ja Napapiirin alueen kunnossapidosta tästä syksystä lähtien.

Yt-neuvottelut jo käyty

Viiden vuoden urakoista kilpaili myös kaupungin yhtiö Napapiirin Infra, jolle tarjouskilpailun häviämien tarkoittaa nyt todennäköisesti työntekijöiden vähentämistä.

– Infra-yhtiön hallitus tekee tämän päätöksen nojalla omat päätöksensä, ja niistä tiedotetaan ensin henkilökuntaa ja sitten mediaa, Napapiirin Infran toimitusjohtaja Anne Korhonen kommentoi tilannetta lyhyesti.

Napapiirin Infra Oy toimitusjohtaja Anne Korhonen
Napapiirin Infran toimitusjohtaja Anne Korhonen pitää tärkeänä, että urakoiden menettämisen vaikutuksista tiedotetaan ensin henkilökuntaa.Marjukka Talvitie / Yle

Jo syyskuussa Infra-yhtiö vähensi työntekijöitään. Yhteensä 19 työntekijällä ja toimihenkilöllä loppuivat tuolloin työt. Myös eläkeratkaisuiden kautta henkilöstömäärä väheni jonkin verran.

Tuolloin kerrottiin myös lisävähennysten uhkasta, joka laukeaa jos viiden vuoden urakoita ei saada kaupungilta. Arvio oli silloin, että urakoiden häviäminen tarkoittaisi noin 36 työntekijän vähentämistä.

Yt-neuvottelut Infrassa on käyty jo kesä-syyskuun aikana. Uutta yhteistoimintamenettelyä ei siis käydä urakoiden menettämisen takia. Toimenpiteistä päätettiin jo tuolloin.

Töitä uudelta yrittäjältä?

Nyt kun urakka menee uudelle yritykselle, saattaa se mahdollisesti palkata töihin kaupunginyhtiön työntekijöitä.

– Luonnollista olisi, että Infralta menisi porukkaa Alltimelle. Paikallisilla työntekijöillä on osaamista. On voittaneen yrityksen asia päättää, kuinka paljon työntekijöitä tarvitaan, Rovaniemen tekninen toimialajohtaja Martti Anttila kommentoi.

Hän toimi asiassa esittelijänä. Anttilan mukaan kaupungin on valittava edullisin tarjous kunnossapidon urakoihin.