Tallink Siljan rahtialus ajautui karille lähellä Ruotsin rannikkoa

Alus oli matkalla Ruotsin Kapellskäristä Viron Paldiskiin.

Merirahtiliikenne
kartta
Yle

Laivayhtiö Tallink Siljan rahtialus M/S Regal Star on ajautui tiistaina karille pian satamasta lähtönsä jälkeen. Alus oli lähtenyt aamulla Ruotsin Kapellskäristä Viron Paldiskiin.

– Teknisen vian vuoksi aluksen moottorit sammuivat, ja alus ajautui voimakkaan tuulen ohjaamana pois normaalilta reitiltään niin kutsutulle poijureitille. Alus sai pohjakosketuksen Remmargrundin poijun lähellä, kuvailee Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd tapahtunutta.

Nöjdin mukaan kukaan ei loukkaantunut, ja vahingot jäävät pieniksi. Aluksella oli 27 miehistön jäsentä ja 11 matkustajaa, lähinnä rekkojen kuljettajia. Tälle rahtialukselle ei oteta muita matkustajia.

– Alus hinataan ja tutkitaan tarkasti, mutta tällä hetkellä ei ole tiedossa, että aluksesta olisi vuotanut mitään ulos tai mitään sinne sisälle. Toinen hinaaja on jo paikalla, toista vielä odotetaan, Nöjd sanoi tiistaina iltapäivällä.

Tavoitteena on saada aluksen omat moottorit toimintaan. Koko alus tarkastetaan huolellisesti Kapellskärin satamassa.

Rahti viivästyy, sillä alus on huollossa ainakin perjantaihin saakka. Aluksessa olleet tavarat siirretään yhtiön muihin liikennöiviin aluksiin.