Hyppää sisältöön

Vaarallista ilkivaltaa Merikarvialla: Ompelukoneen neuloja työnnetty elintarvikkeisiin

Poliisi pyytää vihjeitä, jotta tekijä saataisiin kiinni.

Merikarvian K-market. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä elintarvikkeisiin työnnetyistä neuloista Merikarvialla Pohjois-Satakunnassa.

Poliisin mukaan ensimmäinen neulalöytö tehtiin kuukausi sitten ja toinen eilen maanantaina. Ensimmäinen neula löytyi pullapitkosta ja toinen leivästä.

Poliisi kaipaa tietoja mahdollisesta tekijästä sähköpostilla vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)

Epäily: Asiakkaan tekosia

Merikarvian K-marketin kauppias Marianne Sippola kertoo Ylelle, että valvontaa kaupassa on tehostettu. Hän sanoo, ettei pysty kommentoimaan asiaa muilta osin keskeneräisen tutkinnan takia.

– Olemme myös asiakkaille tiedottaneet tästä, ettei kehenkään sattuisi. Luojan kiitos ei ole vielä ketään sattunut, Sippola sanoo.

Poliisin mukaan leipä ja pullapitko olivat eri tavarantoimittajilta. Poliisi pitää todennäköisenä, että neulat on pistänyt tuotteisiin joku liikkeessä käynyt asiakas. Mahdollisena rikosnimikkeenä voi poliisin mukaan olla pahoinpitelyn yritys tai törkeän pahoinpitelyn yritys.

Maailmalla vastaavaa ilkivaltaa

Vastaavanlaista ilkivaltaa on tehty tänä vuonna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Australiassa mansikoihin työnnetyt neulat aiheuttivat ison etsintäoperaation.

Australiassa oli kesällä yli sata raportoitua havaintoa mansikoista löytyneistä neuloista ja ne aiheuttivat myös sairaustapauksia. Neuloja löytyi myös mangoista.

.
.