Näin uutiset syntyvät Ylessä, tällaista on vastuullinen journalismi – katso video uutistoimituksen päivästä

Klikkaamalla pääkuvaa voit kurkata Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan kulissien taakse.

Yle
Yle näytti suorassa lähetyksessä, mitä Uutis- ja ajankohtaistoiminta tekee
Yle näytti suorassa lähetyksessä, mitä Uutis- ja ajankohtaistoiminta tekee

Millä tavoin Ylellä valmistaudutaan veropäivän uutisointiin? Mitä asioita juolahtaa mieleen uutispalaverissa? Miltä näyttää meteorologien toimituksessa? Yleisö pääsi tänään seuraamaan uutispäivää Ylessä suorana lähetyksenä. Lähetystä voi seurata klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa.

Suorassa lähetyksessä tavattiin tekijöitä juttujen ja ruudun takaa. Lisäksi kurkistettiin paikkoihin, joita uutisissa ei näytetä.

Tämän jutun kommenttikentässä esitettyihin yleisökysymyksiin vastasi suorassa lähetyksessä Yle Uutisten päätoimittaja Riikka Räisänen.

– Tässä ajassa on entistä tärkeämpää, että journalistit miettivät toimintatapojansa niin, että ne ovat eettisesti kestäviä. Jos sanotaan, että pyritään vaikkapa tasapuolisuuteen, niin oikeasti sitten pyritään. Juttujen näkökulmia ja valintoja pitää pystyä perustelemaan avoimesti, ja henkilökohtaiset mielipiteet eivät kuulu uutisjuttuihin, Räisänen totesi suoraa lähetystä ennakoivassa haastattelussa.

Vastuullisen journalismin päivää suorana lähetyksenä voi seurata tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla tai Yle Areenassa keskiviikkona klo 10–12.