1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Youtube

YouTube-kuninkaan fanit kävivät vastaiskuun idolinsa puolesta – ruotsalainen PewDiePie pitää pintansa suosituimpana

PewDiePie striimaa videopelaamistaan, haastajana on muun muassa Bollywood-musiikkivideoita lähettävä intialaisyhtiö.

Youtube
 Felix Kjellberg, eli PewDiePie
Felix Kjellberg, eli PewDiePiePelle T. Nilsson / AOP

Kun intialaisen Bollywood-musiikkia tuottavan T-Series-levy-yhtiön YouTube-kanava lähestyi uhkaavasti huippusuositun PewDiePien tilaajaamääriä viime viikolla, lähtivät PewDiePien fanit taistoon, kirjoitta The Independent-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Erityisesti yksi fani on ottanut asian vakavasti. MrBeast-nimellä YouTubessa toimiva henkilö aloitti mainoskampanjan seuraamansa kanavan puolesta.

– Ostin mainostilaa tienvarsilta, televisiosta ja radiosta. Ostin mainospaikkoja julkisista vessoista, kertoo Mr.Beast pyrkimyksistään pitää PewDiePie Youtube-kuninkaana.

– Jos en tee mitään, T-Series pääsee ohitse tilaajamäärissä. Siksi käytin kaikki rahani mainostaakseni PewDiePieta.

PewDiePie eli ruotsalainen Felix Kjellberg striimaa YouTube-kanavallaan videopelaamistaan. T-series on puolestaan yhtiö, joka tuottaa muun muassa hindikielisiä Bollywood-musiikkivideoita.

Data-analyytikoiden mukaan T-seriesin piti ohittaa PewDiePie maanantaina. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan tilaajien määrä on lähtenyt uuteen nousuun. Nyt PewDiePiella on yli 68 500 000 tilaajaa ja T-series noin 67 900 000.

YouTube-kanavilla seurataan nyt kahden suuren kahden kamppailua tilaajista hetki hetkeltä videoissa, jotka näyttävät reaaliajassa kuinka tilaajamäärät vaihtelevat.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

PewDiePie on kommentoinut, ettei häntä haittaa jos T-series vie kärkipaikan. Hän kuitenkin arvioi, että yrityksen nousu kärkipaikalle henkilövetoisen sivun sijasta kertoisi YouTuben muutoksesta.

Lue seuraavaksi