Miten käy Tylkkärin? Turun ylioppilaslehti voi menettää kolmasosan rahoituksestaan

Rahojen leikkaaminen saattaisi heikentää lehden kehittämistä ja vähentää ilmestymiskertoja.

ylioppilaat
Turun ylioppilaslehti
Kimmo Gustafsson / Yle

Turun ylioppilaslehti voi menettää kymmeniä tuhansia euroja rahoituksestaan. Turun yliopiston ylioppilaskunta äänestää marraskuun kokouksessa leikkauksesta, joka vähentäisi sen antamaa avustusta 40 000 euroa.

Summa vastaa noin kolmasosaa lehden koko budjetista. Lehden päätoimittajan sijaisen Sampo Rouhiaisen mukaan vastaavaa summaa olisi lehden budjetista vaikea saada kasaan muualta kuin leikkaamalla henkilöstöstä.

Rouhiaisen arvion mukaan rahojen leikkaaminen saattaisi heikentää lehden kehittämistä ja puolittaa lehden ilmestymiskerrat kahdeksasta neljään.

Tylkkärinä tunnetun lehden rahoitusta on pohdittu Rouhiaisen mukaan ennenkin. Ylioppilaskunnassa on ollut myös tahoja, jotka eivät ole nähneet tarpeellisena pyörittää journalistista julkaisua.

Uusimman leikkausehdotuksen johdosta kuusi edustajistoryhmää julkaisi facebookissa (siirryt toiseen palveluun) kannanoton Tylkkärin puolesta.

Kannanotossa lisäksi viitataan Turun ylioppilaslehdestä valmistuneeseen formaattiselvitykseen, (siirryt toiseen palveluun) jonka mukaan lehden paperiversio tulisi säilyttää ja nettiversiota kehittää. Kustannussäästöjä voisi hakea vähentämällä yhden tai kaksi lehteä vuodessa.

Turun ylioppilaslehti eli Tylkkäri on Turun yliopiston ylioppilaskunnan julkaisema journalistisesti riippumaton opiskelijalehti. Sitä on julkaistu vuodesta 1931. Lehden normaalipainos on runsaat 7 000 kappaletta. Verkossa lehdellä on nykyisellään 250 000 sivukatselua vuodessa.