FBI tutkii väitettä, jonka mukaan erikoistutkija Muelleria vastaan olisi suunniteltu lokakampajaa

Medioiden saamassa sähköpostissa nainen väittää saaneensa tarjouksen suuresta summasta rahaa, jos hän syyttäisi Muelleria seksuaalisesta häirinnästä.

Robert Mueller
Erikoistutkija Robert Mueller edustajainhuoneen oikeuskomitean kuulemisessa 2013.
Erikoistutkija Robert Mueller edustajainhuoneen oikeuskomitean kuulemisessa 2013.Shawn Thew / EPA

FBI tutkii väitettyä suunnitelmaa, jonka pyrkimyksenä olisi ollut panetella Venäjä-tutkintaa johtavaa erikoistutkija Robert Muelleria.

Useat toimittajat ja bloggarit Yhdysvalloissa ovat saaneet sähköpostin naiselta, joka kertoo saaneensa rahatarjouksen, jos hän syyttäisi Muelleria seksuaalisesta häirinnästä. Väitteen tehneen naisen henkilöllisyyttä ei ole pystytty vahvistamaan, kertoo muun muassa Politico-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

The Guardian -lehti kirjoittaa, että (siirryt toiseen palveluun) FBI:n selvitettävänä onkin, onko sähköpostissa kuvailtu suunnitelma lokakampanjasta totta – vai onko sähköposti itsessään huijausta.

Muellerin toimiston saatua tiedon väitteistä, he pyysivät FBI:tä tutkimaan asiaa.

– Kuulimme viime viikolla, että naiselle oli tarjottu rahaa perättömiä kertomuksia vastaan, ja pyysimme FBI:tä tutkimaan asiaa, kertoo Muellerin tiedottaja Peter Carr.

Erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii Venäjän vaikuttamista Yhdysvaltain presidentinvaaleissa sekä Donald Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksiä.

Lue lisää:

Trumpin ja Putinin tapaamista varjostaa iso mörkö: Tämän tiedämme nyt Trumpin Venäjä-yhteyksien tutkinnasta, jossa nostettiin taas uusia syytteitä

Näitä asioita erikoissyyttäjä kysyisi Trumpilta – Mitä Muellerin kysymykset kertovat Venäjä-tutkinnasta?

Lähteet: AFP, AP