Pääministeri Sipilä osallistui Pohjoismaiden neuvoston istuntoon – pääministereiden kahdenvälisissä tapaamisissa keskustelua muun muassa tulevasta EU-puheenjohtajakaudesta

Istuntoa edeltäneessä Northern Future Forum –tulevaisuusseminaarissa teemana oli terveysteknologia.

Pohjoismaiden neuvosto
Pääministerit koolla Oslossa
Istuntoa edeltäneessä Northern Future Forum –tulevaisuusseminaarissa pohdittiin terveysteknologian mahdollisuuksia tulevaisuuden terveydenhuollossa..EPA-EFE/HEIKO JUNGE

Pääministeri Juha Sipilä osallistui tiistaina Pohjoismaiden neuvoston istuntoon sekä sitä edeltäneeseen Pohjoismaiden, Baltian maiden ja Britannian pääministereiden Northern Future Forum –tulevaisuusseminaariin.

Tapahtumassa Sipilällä on ollut kahdenvälisiä tapaamisia Britannian pääministerin Theresa Mayn, Islannin pääministerin Katrín Jakobsdóttirin ja Viron pääministerin Jüri Rataksen kanssa. Kahdenvälisissä tapaamisissa on keskitytty Suomen tulevaan EU-puheenjohtajakauteen sekä kahdenvälisiin suhteisiin. Mayn kanssa Sipilä kävi keskustelua myös Brexitistä.

Pohjoismaiden neuvoston istunnon keskeisiä teemoja ovat muun muassa pohjoismainen oikeusyhteistyö ja demokratiaan kohdistuvat paineet.

– Demokraattiset vaaliprosessimme ovat tällä hetkellä eräs keskeinen hybridivaikuttamisen kanava meitä vastaan. Pakolaisuuden, hallitsemattoman muuttoliikkeen tai ulkomaalaisvihan muodostama kokonaisuus on toinen, pääministeri Sipilä kertoo puheessaan.

Northern Future Forumissa teemana terveysteknologia

Istuntoa edeltäneessä Northern Future Forum –tulevaisuusseminaarissa pohdittiin terveysteknologian mahdollisuuksia tulevaisuuden terveydenhuollossa.

Pääministeri Sipilä sanoi puheenvuorossaan, että uusi terveysteknologia tarjoaa työkaluja, mutta sen lisäksi tarvitaan oikeanlaista sääntelyä ja kansainvälistä yhteistyötä niiden hyödyntämiseksi.

Väestön ikääntyessä kaikkia osallistujamaita kohtaa terveyspalveluiden kasvava kysyntä- ja kustannuspaine.

Haasteeseen vastaaminen edellyttää uuden teknologian innovatiivista hyödyntämistä potilaskeskeisten, tuottavuutta kohottavien ja menojen kasvua hillitsevien terveyspalveluiden kehittämiseksi.

Pääministerit olivat koolla terveysalan asiantuntijoiden kanssa.

Illalla pääministerit osallistuivat Pohjoismaiden neuvoston palkintojenjakotilaisuuteen.

Lue myös:

Suomi jäi vaille Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa – voitto Islantiin