Oulun kaupungintalon väki muuttaa ensi viikolla remontin alta – "Varmaa on, että remontti on mittava ja sitä mukaa kustannuksetkin"

Alkusyksystä ilmeni, että Oulun kaupungintaloon joudutaan tekemään sisäilmaongelmista johtuen iso remontti.

Oulu
Oulun kaupungintalon torni.
Wasim Khuzam / Yle

Oulun kaupungintalon työntekijät muuttavat ensi viikolla uusiin väestötiloihin Isokatu 9:ään.

Oulun kaupungin konsernipalveluiden johtaja Ari Heikkinen kertoo, että Oulun kaupunki on vuokrannut seurakuntayhtymältä kolme kerrosta toimisto- ja kokoustilaa. Kaupungin kokous- ja vieraanvaraisuustoiminnot jatkuvat kaupungintalolla vuodenvaihteeseen saakka, sitten nekin siirtyvät Isokadulle.

– Tilat ovat nykyisiä selvästi pienemmät, mikä varmasti edistää yhteisöllisempää työotetta ja ilmapiiriä.

Alkusyksystä ilmeni, että Oulun kaupungintaloon joudutaan tekemään sisäilmaongelmista johtuen iso remontti. Talon rakenteista on muun muassa löytynyt rakennusjätettä ja epäpuhtauksia. Myös talon välipohjarakenteet joudutaan remontoimaan.

Kaupungintalossa ilmeni myös sisäilmaongelmia: osasta näytteistä on löytynyt mikrobi- ja sienikasvustoa. Suurimmassa osassa näytteistä ei ole kuitenkaan löytynyt viitteitä vaurioista.

Remontissa menee ainakin kaksi vuotta, mutta Ari Heikkisen mukaan tarkka kesto on vielä täsmentymättä. Myös remontin hinta ei ole vielä selvillä, sillä korjaussuunnitelmat ovat kesken.

– Varmaa on, että remontti on mittava ja sitä mukaa kustannuksetkin.

Oulun kaupungintalo on rakennettu vuonna 1886 ja peruskorjattu vuosina 1978–1981 ja 2009–2010.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)