1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pyhtää

Pyhtään lintuhoitolan huoli jatkuu – kukaan ei ole vielä lupautunut toiminnan jatkajaksi: "Elämme päivän kerrallaan"

Kolme tahoa on pyytänyt ympäristöministeriöltä lisätietoja lintuhoitolan toiminnasta.

Pyhtää
lintuja lintuhoitolan aitauksessa Pyhtäällä, joutsenia, lokkeja
Joutsenia ja lokkeja Pyhtään lintuhoitolassa. Etualalla oikealla lentokyvytön joutsen.Vesa Grekula / Yle

Pyhtään lintuhoitolan tulevaisuus on edelleen epävarmaa.

Ympäristöministeriö on antanut tietoja lintuhoitolan toiminnasta kolmelle taholle, jotka ovat olleet kiinnostuneita kuulemaan toiminnasta. Tietoja ovat pyytäneet Bird Life Suomi, Pyhtään kunta sekä yksityishenkilö.

Pyhtään kunta ei ainakaan aio ottaa toimintaa omalle vastuulleen.

– Olemme kiinnostuneita siitä, että toiminta jatkuu ja olemme olleet yhteydessä joihinkin tahoihin. Lintuhoitola ei ole kuitenkaan kunnan perustoimintaa, sanoo kunnanjohtaja Olli Nuuttila.

Neuvottelut kesken

Lintuhoitolan työntekijän Arto Hokkasen mukaan toiminnan jatkuminen on "neuvottelun alla". Hänen mukaansa Bird Life Suomesta ei ole kuulunut mitään lintuhoitolan jatkamisen tiimoilta.

– Meillä on haku päällä ja elämme päivän kerrallaan, Arto Hokkanen sanoo.

Pyhtään lintuhoitolan toiminta on vaakalaudalla. Kymenlaakson luonnonsuojelupiiri lopettaa lintuhoitolan hallinnoinnin vuoden vaihteessa. Luonnonsuojelupiiri ei jatka toimintaa, koska se on vienyt aikaa piirin varsinaiselta luonnonsuojelutyöltä.

Pyhtään lintuhoitola joutuu etsimään uuden tahon, joka ottaisi toiminnan vastuulleen.

Ympäristöministeriö rahoittaa tällä hetkellä kahta eläinhoitolaa: Pyhtään lintuhoitolaa ja Korkeasaaren villieläinsairaalaa. Niille on jaettu vuosittain 200 000 euroa, josta 175 000 euroa on mennyt Pyhtään hoitolalle.

Ympäristöministeriö aikoo kuitenkin uudistaa rahanjakoperusteitaan. Ensi vuonna kokonaissumma haluttaisin jakaa useamman hoitolan kesken eri puolille Suomea.

Avustukset tulevat hakuun todennäköisesti tämän vuoden puolella ja niistä tehdään päätöksiä alkuvuoden aikana.

Tekstiä korjattu 5.11. klo 12.24. Tarkennettu kohtaa, jossa kerrotaan Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin päätöksestä lopettaa Pyhtään lintuhoitolan hallinnointi.

Lue seuraavaksi