OP Ryhmä vetäytyy lääkärikeskushankkeesta – Poriin ja Lappeenrantaan suunnitellut lääkärikeskukset jäävät avaamatta

OP Ryhmä perustelee vetäytymistä lääkärikeskuksista jatkuvasti muuttuvalla markkinatilanteella

Terveys ja hyvinvointi
Osuuspankin  konttori
Ismo Pekkarinen / AOP

OP Ryhmään kuuluva Pohjola Terveys luopuu lääkärikeskushankkeistaan Porissa ja Lappeenrannassa. Hankkeesta luopumisen syy on OP Ryhmän mukaan jatkuvasti muuttuva markkinatilanne.

Vielä helmikuussa (siirryt toiseen palveluun)Op Ryhmä suunnitteli perustavansa jokaisen maakuntaan täyden palvelun lääkärikeskukset, jotka olisivat palvelleet henkilö- ja työterveysasiakkaita.

OP Ryhmällä on Suomessa viisi yksityissairaalaa Helsingissä, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Niiden toiminta jatkuu normaalisti.

Porin ja Lappeenrannan lääkärikeskusten piti aueta jo tämän vuoden puolella. Lappeenrannassa Etelä-Karjalan Osuuspankin uudehkon pääkonttorin tiloja on syksyn aikana remontoitu lääkärikeskukselle sopivaksi. Elokuussa lääkärikeskukseen haettiin henkilökuntaa. Myös Porissa on ehditty tehdä rekrytointeja. BePopin tiloihin remontoiduissa tiloissa arvioitiin työskentelevän jopa 20 lääkäriä ja muuta työntekijää. (siirryt toiseen palveluun)

Etelä-Karjalan Osuuspankki suunnittelee ottavansa remontoidut tilat uudelleen omaan käyttöönsä ja laittavansa ylimääräiset tilat vuokralle. Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohns harmittelee, että jotkut asiakkaat ehtivät jo innostua uudesta lisäpalvelusta.

– Henkilökohtaisesti on vaikea arvioida sitä, olisiko kannattavuutta ollut riittävästi lääkärikeskuksen toiminnan näkökulmasta. Mutta paljon kiinnostusta on ollut ja asiakkaat ovat meillä asioidessaan kyseneet siitä, ja millä palveluilla tänne ollaan tulossa, Krohns kertoo.

Hän kertoo, ettei Etelä-Karjalan Osuuspankille aiheudu suunnitelmien peruuntumisesta taloudellisia menetyksiä.