1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemin kaupunginteatteri

Evakkoon joutuneella Kemin kaupunginteatterilla tulossa kauden merkittävin ensi-ilta – "Töitä on pitänyt tehdä paljon"

Kemin kaupunginteatteri toimi yli 30 ensimmäistä vuottaan Kemin Pirtillä, josta on nyt löytynyt väliaikainen koti.

Kemin kaupunginteatteri
Näyttelijät Samu Stenberg, Anni-Maija Koskinen ja Tatja Hirvenmäki.
Kemin kaupunginteatterin näyttelijät Samu Stenberg, Anni-Maija Koskinen ja Tatja Hirvenmäki.Kemin kaupunginteatteri / valokuvaaja: Nina Susi

Kemin kaupunginteatterin tämän syksyn talouden kannalta merkittävin ensi-ilta on tulevana perjantaina. Väistötiloissa toimiva kaupunginteatteri tuo tuolloin Kemin Pirtin lavalle Myydään 3 h+k –nimisen näytelmän.

– Olemme määritelleet, että kyseessä on romanttinen tragikomedia. Siitä löytyy niin huumoria kuin ajattelemisen aihetta, sanoo ohjaaja Petri Jäärni.

Kiti Kokkosen tekstiin pohjautuvan näytelmän rooleissa ovat Anni-Maija Koskinen, Samu Stenberg, Satu Tala ja Tatja Hirvenmäki. Sisätilaongelmien vuoksi evakkotaipaleelle joutuneen Kemin kaupunginteatterin päänäyttämö löytyy tällä hetkellä Kemin Pirtistä.

Myydään 3h+k on ainoa säännöllisesti syksyn aikana Pirtillä esitettävä näytelmä, joten sillä on todella paljon merkitystä teatterin lipputulojen kannalta.

– Tavallaan tämä on paluuta juurille, teatteri toimi näissä tiloissa ennen siirtymistään kulttuurikeskukseen, kertoo Petri Jäärni.

Entinen kalusto, uudet puvut

Pirtin salissa oli valmiina niin sanottu luukkunäyttämö, jota laajennettiin permannon suuntaan viiden metrin verran. Salin puolelle saatiin rakennettua 120–paikkainen katsomo.

– Töitä on pitänyt tehdä paljon. Kaikki teatterikalusto on desinfioitu ja tuotu vanhoista tiloista, kertoo Jäärni.

– Sen sijaan kaikki puvut on jouduttu hankkimaan uusina. Käytännön haasteita on siis riittänyt.

Lue seuraavaksi