Kansainvälinen matkailuseminaari alkaa Inarissa – aiheena myös kulttuurisesti vastuullinen saamelaismatkailu

Matkailuseminaarin ohjelmaan on pyritty kokoamaan mahdollisimman paljon ajankohtaisia matkailualan aiheita, kertoo Inarin kunnan elinkeinojohtaja Samuli Mikkola.

Lyhyet
Samuli Mikkola
Inarin kunnan elinkeinojohtaja Samuli Mikkola avaa seminaarin torstaina kello 9:30.Yle / Anneli Lappalainen

Inarissa alkaa tänään torstaina kansainvälinen matkailuseminaari, Spirit of Inari. Kaksipäiväinen seminaari järjestetään saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, ja sen aikana on mahdollista kuulla ajankohtaisia kuulumisia matkailun kasvusta. Keskiössä ovat myös matkailualan uudet mahdollisuudet.

Seminaariin osallistuvat niin matkailualan asiantuntijat ja yritykset, virkamiehet kuin poliittiset vaikuttajatkin Suomesta, Norjasta ja Venäjältä.

Inarin kunnan elinkeinoyhtiö, Elinkeinot ja kehitys Nordican elinkeinojohtaja Samuli Mikkolan mukaan seminaarin ohjelmaan on pyritty kokoamaan mahdollisimman paljon ajankohtaisia matkailualan aiheita.

– Torstaina teemana ovat matkailuyritysten rahoitusmahdollisuudet, rekrytointiasiat sekä kansainväliset tapahtumat ja niiden näkyvyys. Esillä ovat myös liikenneyhteydet, eli lento- ja maantieyhteydet. Ohjelmassa on myös puheenvuoroja ja keskustelua siitä, minkälainen paikka Lappi on elokuvien ja tv-ohjelmien kuvauspaikkana.

– Päivän lopuksi yrityksillä on mahdollisuus ”speed deittailuun”. Siinä yritysten edustajat tapaavat toisiaan puolentoista minuutin lyhyessä ja ytimekkäässä tutustumishetkessä, jonka aikana voi vaihtaa ajatuksia ja yhteistietoja myöhempää toimintaa varten, kertoo Samuli Mikkola.

Kulttuurisesti vastuullinen saamelaismatkailu myös esillä

Perjantaina seminaarissa painotetaan kestävän matkailun näkökulmaa. Myös kulttuurisesti vastuullinen saamelaismatkailu on aiheena päivän aikana. Elinkeinojohtaja Samuli Mikkolan mukaan seminaarissa puhutaan myös siitä, miten paikallisyhteisöt pitäisi ottaa huomioon matkailussa.

Spirit of Inari -seminaari on avoin kaikille ja tapahtumassa on simultaanitulkkaus suomen, norjan ja venäjän kielillä.

Seminaarin tarkempi ohjelma löytyy täältä. (siirryt toiseen palveluun)