Pääkallokelin jäljiltä ainakin kolmekymmentä ulosajoa Lapissa

Jalankulkijat pysyivät kuitenkin melko hyvin pystyssä.

Liikennesää
Hiekoitettu jalkakäytävä.
Marjukka Talvitie / Yle

Ajokeli oli keskiviikkona erittäin huono ja iltapäivään mennessä Oulun tieliikennekeskukseen oli tullut tietoa ainakin kolmestakymmenestä ulosajosta Lapin alueella. Suurin osa oli henkilöautoja, mutta ainakin Sallassa ojan puolelle päätyi rekkakin.

Liikennepäivystäjä Riitta Orre kertoo, että ilmoituksia tuli paljon Etelä-Lapista ja Meri-Lapista, mutta ei juurikaan Käsivarren alueelta.

Myös koulukuljetuksissa oli paikoin keskiviikkona ongelmia eikä aikatauluissa pysytty.

Ajokeliin on luvassa parannus torstaina.

– Tänä iltana ei kuitenkaan vielä kannata lähteä liikkeelle, jos ei ole aivan välttämätöntä. Kannattaa odottaa huomiseen, Orre toteaa.

Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikalle liukas keli sen sijaan ei tuonut ruuhkaa. Osastonhoitaja Outi Tikkasen tietoon oli puoleen päivään mennessä tullut muutama nilkkamurtuma eli ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä liukastuneita potilaita oli enemmän.

Rovaniemellä katujen hiekoitus aloitettiin keskiviikkona aamuyöllä jo kolmelta ja hiekkaa levitettiin vielä 12 tuntia myöhemmin. Vesisateen vuoksi osa kaduista on jouduttu hiekoittamaan kahteen kertaan, kertoo kaupungin kunnossapitopäällikkö Antti Karjalainen.