Rovaniemi saattaakin korottaa tuloveroaan

Rovaniemen kaupunginhallitus taipui kaupunginjohtajan esitykseen korottaa tuloveroa puoli prosenttiyksikköä 21 prosentista 21,5:een.

Rovaniemi
Kahdenkymmenen euron seteleitä.
Henrietta Hassinen / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus on lämmennyt veronkorotukselle. Keskiviikkona kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle puolen prosenttiyksikön korotusta tuloveroon. Ehdotus hyväksyttiin tosin niukasti äänin 6–5.

Vielä kesäkuussa kaupunginhallitus tyrmäsi kaupunginjohtaja Esko Lotvosen ajatuksen korottaa Rovaniemen tuloveroa äänin 10–1.

Sen sijaan kaupunginhallitus ei hyväksynyt keskiviikkona kaupunginjohtaja Lotvosen esitystä, että uuden uimahallin rakentaminen aloitettaisiin jo ensi vuonna. Kaupunginhallitus haluaa palauttaa investoinnin aloituksen vuoteen 2020 valtuustoryhmien tekemän sopimuksen mukaisesti.

Uimahalliin käytettäisiin ensi vuonna kuitenkin jo lähes miljoona euroa. Rahat on tarkoitus käyttää hankkeen jatkosuunnitteluun ja rakentamisen valmisteluun.

Lopulliset päätökset tehdään kaupunginvaltuustossa, kun se päättää ensi vuoden talousarviosta ja tulevien vuosien taloussuunnitelmasta.