Väyrynen Lapin kansanedustajien tulokuningas

Neljällä kansanedustajalla oli ansiotulojen lisäksi pääomatuloja.

Verotiedot
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen oli vielä viime vuonna Euroopan parlamentin jäsen.Mesut Turan / Lehtikuva

Euroopan parlamentin jäsenyydestä luopunut Paavo Väyrynen (kp.) keräsi isoimmat tulot Lapin kansanedustajista viime vuonna. Väyrysen verotettavat tulot olivat viime vuonna yhteensä 208 272 euroa. Summasta 183 308 euroa oli ansiotuloja ja 24 964 euroa pääomatuloja. Väyrysen muita kansanedustajia isompia ansioita selittää se, että vielä viime vuonna hän oli europarlamentaarikko. Pitkän linjan poliitikko palasi eduskuntaan viime kesänä.

Toiseksi isoimmat tulot lappilaisedustajista oli Johanna Ojala-Niemelällä (sd.). Demariedustajan yhteenlasketut verotettavat tulot olivat viime vuonna 110 355 euroa. Ojala-Niemelä keräsi ansiotuloja 76 016 euroa ja pääomatuloja enemmän kuin muut lappilaiskollegansa eli 34 339 euroa.

Lapin kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä
Johanna Ojala-NiemeläSosialidemokraattinen eduskuntaryhmä

Kolmanneksi suurimmat tulot olivat Matti Torvisella (sin.), yhteensä 104 587 euroa. Pääomatuloja hänellä ei viime vuonna ollut. Torvinen oli lakimiehenä ennen kuin hän nousi varasijalta eduskuntaan kesällä 2017 Hanna Mäntylän (ps.) tilalle. Torvisen viime vuoden tuloista siis vain osa on kansanedustajan tehtävistä. Torvinen hoitaa nykyään myös sinisten puoluesihteerin tehtäviä. Puoluesihteeriksi hänet valittiin joulukuussa 2017.

Matti Torvinen
Matti TorvinenJarno Kuusinen / AOP

Markus Lohen (kesk.) tulot jäivät hieman alle 100 000 euron. Lohen verotettavat tulot olivat viime vuonna yhteensä 98 182 euroa. Summasta ansiotuloja oli 93 922 euroa ja 4260 euroa pääomatuloja.

Eeva-Maria Maijalan (kesk.) tilipussi oli 79 189 euroa. Summa koostui pelkistä ansiotuloista, sillä pääomatuloja hänellä ei ollut.

Katri Kulmunin (kesk.) tulot olivat viime vuonna 77 837 euroa. Myös hänen tienestinsä koostuivat ansiotuloista.

Katri Kulmuni.
Katri Kulmuni.Laura Valta / Yle

Sen sijaan Mikko Kärnällä (kesk.) oli myös pääomatuloja. Kärnän yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna 76 566 euroa. Summasta suurin osa eli 73 279 euroa oli ansiotuloja, pääomatuloja hänellä oli 3288 euroa. Kärnä oli vielä viime vuonna kansanedustaja, mutta Väyrynen pudotti hänet eduskunnasta viime kesänä.

Markus Mustajärven (vas.) verotettavat tulot olivat 71 773 euroa. Summa oli ansiotuloa.

Lapin suurituloisimmista voit lukea täältä. Lapin kaupungin- ja kunnanjohtajien tulot puolestaan löytyvät täältä.