Hyppää sisältöön

Googlen työntekijät järjestävät maailmanlaajuisen ulosmarssin

Mielenilmauksen syynä on yhtiön tapa hoitaa väitettyjä seksuaalisen häirinnän tapauksia.

Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA

Satojen hakukoneyhtiö Googlen työntekijöiden odotetaan marssivan ulos työpaikoiltaan torstaina. Maailmanlaajuisen mielenilmauksen syynä on yhtiön tapa hoitaa väitettyjä naisiin kohdistuneita seksuaalisen häirinnän tapauksia.

Walkout For Real Change -niminen protesti lanseerattiin viikko sen jälkeen, kun New York Times -lehden uutinen (siirryt toiseen palveluun) Android-käyttöjärjestelmän kehittäjästä Andy Rubinista ilmestyi. Lehden saamien tietojen mukaan Rubin oli yksi Googlen johtajista, jota yhtiö on suojellut epäasiallista käytöstä koskevien syytösten jälkeen.

Lehden mukaan Rubin olisi saanut Googlelta 90 miljoonan dollarin erorahan, vaikka miestä oli syytetty sopimattomasta käytöksestä. Rubin itse on kiistänyt syytökset.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai on kertonut henkilökunnalle tukevansa heidän oikeuttaan mielenilmaukseen.

– Ymmärrän suuttumuksen ja pettymyksen, mitä moni teistä tuntee, Pichai sanoi henkilökunnalle tiistaina lähettämässään sähköpostissa.

Google on antanut potkut 48 työntekijälle seksuaalisen ahdistelun vuoksi viimeisen kahden vuoden aikana. Heistä 13 on ollut johtavassa asemassa.

Lue myös:

.
.