1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuulaisella Seppo Saastamoisella yli neljän miljoonan pääomatulot – kovatuloisimpien listalla myös pokerinpelaaja

Kainuun kärkikymmeniköstä löytyy useita yrityksen myynnillä rikastuneita.

Kajaani
veropäivän logo
Kainuussa tienataan paljon yritysmyynneillä, yrittäjyydellä ja jopa pokerin pelaamisella.Yle Uutisgrafiikka

Viime vuotta koskevat verotiedot julkistettiin tänään torstaina. Kainuussa eniten pääomatuloja tienasi Seppo Saastamoinen, joka toimii nykyisin Tokmannin hallituksen puheenjohtajana ja omistaa yhtiön osakkeita.

Saastamoisen tulot olivat listalla omassa luokassaan. Kokonaisuudessaan hänen tulonsa olivat 4 677 920 euroa ja ansiotuloja tästä oli 149 205 euroa. Myös Saastamoisen puoliso Anne Saastamoinen löytyy listan kymmenenneltä sijalta.

Toiseksi eniten tuloja keräsi perustamansa insinööritoimiston myynyt Lasse Mäkeläinen. Hänen tulonsa olivat kokonaisuudessaan hieman yli kaksi miljoonaa euroa.

Listan kärkipäässä ovat myös Arto, Raimo ja Risto Määttä sijoilla kolme, neljä ja kuusi. Määtät möivät omistamansa Sotkamon porakaivo Oy:n vuoden 2017 kesällä.

Kainuun kolmestakymmenestä kovatuloisimmista naisia oli seitsemän. Pälvi Nyman sijoittui naisista korkeimmalle ja kaikkiaan viidenneksi eniten ansainneeksi. Jussi Nyman löytyy listan yhdeksänneltä sijalta. Nymanit tekivät rahaa hoitokotien myynnillä.

Sotkamolainen kausityövoimaa välittävä yrittäjä Antti Kela on listalla seitsemäntenä ja kajaanilainen ravintolayrittäjä Jouni Lanamäki kahdeksantena. Lanamäki omistaa useita ravintoloita muun muassa Oulussa ja Helsingissä.

Heti kärkikymmenikön ulkopuolelta löytyy pokerinpelaaja Heikki Piira, joka on hieman yli puolen miljoonan pääomatuloilla listan yhdestoista. Ansiotuloja miehelle ei tullut ollenkaan.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Korjattu 2.11.2018 klo 5.58: Jussi Nyman ei ole Pälvi Nymanin puoliso.

Lue seuraavaksi