Jukureiden toimitusjohtajalle potkut – "Päätös kypsyi tämän kauden aikana"

Jukureiden tavoitteena on kasvattaa pelaajabudjettia tulevaisuudessa kilpailijoiden tasolle.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikkelin Jukurit kertoi uudesta omistajasta keskiviikkona. Heikki Viitikon rinnalla toimitusjohtaja Tuomas Muotka ja puheenjohtaja Jukka Toivakka.
Jukurit julkisti viime keväänä Heikki Viitikon (vas.) ostaneen 28% seuran osakkeista. Viitikon vieressä Jukureiden ex-toimitusjohtaja Tuomas Muotka vierellä ja hallituksen pj. Jukka ToivakkaPetri Vironen / Yle

Mikkelin Jukurit vaihtaa toimitusjohtajaa. Entinen toimitusjohtaja Tuomas Muotka sai tänään potkut seuran hallitukselta, ja seuran uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Pasi Kautonen.

Seuran tiedotteen mukaan toimitusjohtajavaihdoksen taustalla on halu kehittää seuran liiketoimintaa ja organisaatiota.

Mikkelin Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jukka Toivakan mukaan päätös toimitusjohtajan vaihtamisesta kypsyi, kun seura on valmistellut kasvustrategiaansa tämän kauden aikana.

Toivakan mielestä Kautonen on oikea mies Jukurien johtoon seuran pyrkiessä vakauttamaan niin talouttaan kuin urheilullista suoritustasoaan.

– Hallitus totesi tässä tilanteessa, että tarvitaan uusi mies ruoriin. Kautosella on kova kokemus myynnin ja liiketoiminnan kehittämisestä, ja hänet on valittu meidän kasvustrategiaamme toteuttamaan.

Jukureiden urheilullinen menestys on ollut tällä kaudella kahdeksan parhaan joukkoon pääsyyn asetetun tavoitteen mukaista, ja päävalmentaja Pekka Kangasalustan sopimusta jatkettiin tällä viikolla.

Tavoitteena pelaajabudjetin kasvattaminen

Hallituksen puheenjohtaja Toivakka kertoo, että tulevaisuudessa Jukurit hakee urheilullista menestystä liikevaihtoa ja pelaajabudjettia kasvattamalla. Kaksi kehityskohdetta nousee ylitse muiden, ottelutapahtumien tuotot ja yhteistyökumppaneilta saatavat tulot.

– Jukurit on kutakuinkin budjetissa ottelutapahtumatuottojen ja lipunmyynnin suhteen, mutta sinnekin puolelle tarvitaan kasvua, jotta pelaajabudjettia pystytään jatkossa kasvattamaan.

Tavoitteena on kalastella isompia yhteistyökumppaneita.

– Yritysmyynnissä meidän päämarkkina-alueemme on tietenkin Etelä-Savo, ja meidän pitää pystyä palvelemaan entistä enemmän maakunnan yrityksiä. Toisaalta kaipaamme myös valtakunnan tason yhteistyökumppaneita, joita meillä ei ehkä toistaiseksi ole kovinkaan paljoa ollut. Se on yksi asia, mihin tarvitsemme lisäosaamista.

Merkittävästi nykyistä parempaa urheilullista menestystä on hankala saavuttaa Jukurien 1,5 miljoonan euron pelaajabudjetilla.

– Seuraavaa askelta haetaan maltillisen pelaajabudjetin kasvattamisen kautta. Tiedämme, ettei raha tuo onnea näissä hommissa. Toistaiseksi olemme pelanneet Liigan pienimmällä budjetilla, ja tavoite on päästä vähintäänkin keskikastiin ja kilpailijoiden rinnalle. Jollakin aikajänteellä pitää pystyä nousemaan lähemmäs kahden miljoonan euron pelaajabudjettia.

Lue myös:

SM-liigaseura alkaa tehdä huumetestejä uusille pelaajalle ja henkilökunnalle, haluaa olla edelläkävijä – "Asemamme yhteiskunnassa velvoittaa"

Pekka Kangasalusta jatkaa Jukureissa – SM-liigassa vain kolme päävalmentajan paikkaa vapaana ensi kaudelle

SM-liigasyksyn superyllättäjä on pikkuleijonissa maaleja mättänyt entinen huippulupaus, joka koki herätyksen Keuruulla ja kerää nyt vuolaita kehuja: "NHL:ää ei voi sulkea pois"