Tuiran seurakunnassa hautausten määrä on kasvanut tämän vuoden aikana

Kappalainen Petteri Tuuloksen mukaan hautausten määrän kasvaminen johtuu monesti eri tekijästä, mutta tarkat syyt ovat osittain arvailujen varassa.

Oulu
Risti ruumisarkussa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Kappalainen Petteri Tuulos Tuiran seurakunnasta kertoo, että hautasten määrä on lisääntynyt edellisistä vuosista jopa 30 prosenttia, mutta luku on alkanut tasaantua. Tuuloksen mukaan hautausten määrän kasvaminen johtuu monesti eri tekijästä, mutta tarkat syyt ovat osittain arvailujen varassa.

Tuuloksen mukaan yksi syy on se, että Tuiran seurakunta huolehtii ulkopaikkakuntalaisten hautaan siunaamisista tänä vuonna.

– Kukin Oulun seitsemästä paikallisseurakunnasta hoitaa ulkopaikkakuntalaisten hautaan siunaamisia vuorovuosin, tällä hetkellä meitä auttaa Haukipudas ja Oulujoki.

Lisäksi hautausten määrän lisääntymiseen vaikuttaa väestön ikääntyminen ja Tuuloksen mukaan myös se, että hautaan siunaamisen kirkollinen toimitus on pysynyt osana suomalaisen viimeiselle matkalle lähtöä, vaikka muiden kirkollisten toimitusten rooli on heikentynyt.

Tuuloksen mukaan on vaikeaa kertoa päiväkohtaista tilastoa siitä, kuinka monta hautausta Tuiran seurakunnassa hoidetaan, sillä hautaukset keskittyvät viikonvaihteisiin.

– Enimmillään hautauksia on lauantaisin, jolloin arvioin virkapapistomme siunaavan yhdestä seitsemään vainajaa. Lähtökohtaisesti Tuirassa on viikonvaihteessa kaksi pappia hautausvuorossa, Tuulos kertoo.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)