Paimion parantolan tulevaisuus halutaan turvata perustamalla uusi säätiö

Säätiön perustajiksi on tarkoitus kutsua Alvar Aalto -säätiön lisäksi muita eturivin säätiöitä tekniikan, lääketieteen ja kulttuurin aloilta.

arkkitehtuuri
Paimion parantola
Paula Koskinen / Yle

Alvar Aalto -säätiön mielestä myynnissä olevan Paimion parantolan sairaalakokonaisuuden säilyminen tulevaisuu­teen toteutuu parhaiten perustamalla uusi, yleishyödylli­nen säätiö, joka omistaa ja hallinnoi kokonaisuutta.

– Säätiön tehtävänä on pitää huolta tästä rakennuskompleksista ja Alvar Aallon luomasta kokonaisuudesta, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Neuvotteluja käyty useiden tahojen kanssa

Uuden säätiön nimi on Paimion parantola -säätiö. Sen perustajiksi on tarkoitus kutsua Alvar Aalto -säätiön lisäksi muita eturivin säätiöitä tekniikan, lääketieteen ja kulttuurin aloilta.

– Neuvotteluja on käyty muun muassa turkulaisten säätiöiden kanssa, kertoo Alvar & Aino Aalto Estate Ltd.:n puheenjohtaja Heikki Alanen.

Säätiön vähimmäispääoma perustamisvaiheessa on 50 000 euroa. Laajalla kansainvälisellä keräyksellä muodostetaan 2 miljoonan euron puskurirahasto.

Parantolasta tehty neljä tarjousta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on pyytänyt marraskuun 30. päivään mennessä tarjouksia Paimion parantolan rakennuksista irtaimistoineen. Tarjouksia on toistaiseksi tehty neljä, mutta niitä odotetaan edelleen lisää.

Yksi tarjouksen jättäneistä on perustettava Paimion parantola -säätiö.

– Jos sairaanhoitopiiri ei hyväksy meidän tarjousta, siinä tapauksessa myös säätiöhanke raukeaa, kertoo Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh.

Lue lisää:

Pro Parantola -ryhmä vaatii aikalisää Alvar Aallon suunnitteleman paimiolaissairaalan myyntiin