1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneruuhkat

Palosaarentien risteyssillan rakentaminen jumitti liikenteen Vaasassa – liikennevalot jouduttiin säätämään saman tien uudelleen

Aamuliikenne Gerbyn suunnasta kaupunkiin jumiutui aamulla Vaasassa Alskatintien ja Palosaarentien risteyksessä.

liikenneruuhkat
Aamuliikenne Alskatintien ja Palosaarentien risteyksessä Vaasassa ruuhkautui tänään perjantaina pahoin.
Aamuliikenne Alskatintien ja Palosaarentien risteyksessä Vaasassa ruuhkautui tänään perjantaina pahoin.Terhi Varjonen/Yle

Aamuliikenne Alskatintien ja Palosaarentien risteyksessä Vaasassa ruuhkautui tänään perjantaina pahoin.

Alskatintien ja Palosaarentien nykyinen risteysalue suljettiin viime yönä Palosaarentien risteyssillan rakentamisen vuoksi ja liikenne ohjattiin kiertotielle.

Vaikka vilkkaan risteyksen ruuhkautumiseen oli osattu varautua, perjantaiaamun tilanne oli yllätys.

Työmatkaliikenne jumitti erityisesti Gerbyn suunnasta kaupungin suuntaan. Ruuhkassa kului autoilijoilta jopa puolikin tuntia tavanomaista pidempään.

Liikennevaloihin uudet säädöt

Aamuliikennettä seuranneen ELY-keskuksen projektipäällikkö Janne Ponsimaan laskujen mukaan liikennevaloista pääsi vihreillä valoilla läpi viisi Gerbyn suunnasta tulevaa autoa. Se on liikenteen sujuvuuden kannalta liian vähän.

Ratkaisua haetaan risteyksen liikenteenohjauksen säädöistä.

– Vihreää pitää saada lisää, Ponsimaa sanoo.

Työmaa-alueen liikenteenohjausta tarkasteltiin urakoitsijan kanssa jo heti aamulla, kun huomattiin että vihreät valot palavat Gerbyn suunnasta tuleville liian vähän aikaa. Säätöjen jälkeen risteyksestä pääsi läpi jo selvästi enemmän autoja.

Risteyksessä kulkee päivittäin noin 20 000 ajoneuvoa.

Havainnekartta tietöiden lopputuloksesta.
Remontin jälkeen Palosaarentie kulkee Alskatintien yli. Uusi eritasoliittymä pyritään avaamaan liikenteelle syksyllä 2019.Ely-keskus

Poikkeusjärjestelyin ainakin ensi kesään

Samalla kun Alskatintien ja Palosaarentien risteysalue suljettiin liikenteeltä, katkesi myös ajoyhteys Vetokannaksen suuntaan Palosaarentien kautta.

Kiertotiet ja poikkeusjärjestelyt on merkitty viitoin. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa ainakin ensi kesään saakka.

Palosaarentien risteyssilta on tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen suurin urakka. Sen kokonaisurakkahinta on noin 12 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi