Kokoomuksella kuusi ehdokasta Etelä-Savosta, muiden puolueiden listat täydentyvät vielä

Puolueiden ehdokasasettelu kevään eduskuntavaaleihin alkaa valmistua.

Lyhyet
Läheltä
Yle

Etelä-Savosta pyrkii kuusi henkilöä kokoomuksen kansanedustajaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Istuvista kansanedustajista uudelle kaudelle pyrkivät savonlinnalainen Kaj Turunen sekä oikeusministeri Antti Häkkänen Mäntyharjusta. Mikkeliläinen Lenita Toivakka ei asetu vaaleissa ehdolle.

Kaakkois-Suomen kokoomus on nimennyt yhteensä 17 ehdokasta, eli puolueen lista on nyt täynnä. Eduskuntavaalit käydään ensi kevään huhtikuussa.

Myös muut puolueet ovat nimenneet ehdokkaitaan. SDP:n listoilta Etelä-Savosta on ehdolla kansanedustaja Satu Taavitsaisen lisäksi myös kaksi muuta ehdokasta. Demareilla on vielä mahdollisuus täydentää ehdokaslistaansa myöhemmin.

Perussuomalaisilla on Etelä-Savosta tällä hetkellä viisi ehdokasta, kristillisdemokraateilla neljä ja vasemmistoliitolla kolme.

Sinisillä ei ole vielä nimettynä lainkaan ehdokkaita, sillä puolue neuvottelee edelleen vaaliliitosta. Tavoitteena on saada eduskuntavaaleihin seitsemäntoista ehdokasta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Vihreistä ehdolle on toistaiseksi nimitetty kolme eteläsavolaista. Savonlinnalainen kansanedustaja Heli Järvinen ei ole vielä ilmoittanut, asettuuko hän ehdolle vaaleihin.

Keskusta nimeää eteläsavolaiset ehdokkaansa vajaan kahden viikon päästä. Keskustan istuvat kansanedustajat Jari Leppä Pertunmaalta ja Hanna Kosonen Savonlinnasta pyrkivät puolueen ehdokkaiksi vaaleihin.

Eduskuntavaalit käydään huhtikuussa 2019.