1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Vihreät valitsee tänään puheenjohtajan, Suomeen kootaan jo sisäilmaliikettä, pyhäinpäivästä tulossa lämmin

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
ouko Aalto valittiin vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Tampereella 2017.
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Vihreiden puoluevaltuuskunta valitsee puolueelle uuden puheenjohtajan – ennakkosuosikkina kansanedustaja Pekka Haavisto

Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu aamupäivällä Helsinkiin valitsemaan vihreille puheenjohtajan, joka johtaa puoluetta ensi kesän puoluekokoukseen saakka. Masennukseen sairastuneen Touko Aallon seuraajaksi on vahvimmin ehdolla vihreitä jo 1990-luvulla johtanut kansanedustaja Pekka Haavisto. Myös kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on mukana puheenjohtajakisassa.

Uusi sisäilmaohjelma syventää epäluuloa ja on saanut ammattijärjestöt takajaloilleen

Aiemmin tällä viikolla julkistettu Kansallinen sisäilmaohjelma nostattaa kritiikkiä. Ammattiliitot ja sisäilmajärjestöt syyttävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta oireilun vähättelystä ja tutkimustiedon sivuuttamisesta. Kyräilyyn kypsyneet kriitikot kokoavat Suomeen jo sisäilmaliikettä.

Pölyä sormenpäässä.
Yle

Kuluttajariitalautakunta pitää rengastestien manipulointia erittäin moitittavana

Lautakunta ei kuitenkaan suosita hyvityksen maksamista Nokian Renkaiden pettyneille asiakkaille, sillä ostetut renkaat olivat virheettömiä. Asiakkaiden mielestä renkaat olivat huonompia kuin testeissä käytetyt ja heitä oli houkuteltu ostamaan ne totuudenvastaisilla tiedoilla.

Pino autonrenkaita.
Mari Nupponen / Yle

Nigerian armeija julkaisi Trump-videon oikeuttaakseen lähes 50 mielenosoittajan ampumisen – video katosi pian ja Trump perui puheensa

Nigerian armeija näyttää perustelevan mielenosoittajien ampumista presidentti Donald Trumpin puheilla. Trump sanoi torstaina, että Yhdysvaltain joukot voisivat ampua kiviä heittäviä siirtolaisia Meksikon-vastaisella rajalla.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kertoo, että sillä on vahvat todisteet siitä, että Nigerian armeija ja poliisi ovat käyttäneet automaattiaseita shiialaisen IMN-järjestön mielenosoittajia vastaan surmaten noin 45 ihmistä.

Trump puhuu.
Erik S. Lesser / EPA

Pyhäinpäivän sää on lämmin

Lauantai on lämmin, mutta ainakin osaksi sateinen päivä. Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan Lapissa saadaan sateita vielä iltapäivällä. Myös etelässä ja maan keskiosassa voi tulla sateita. Lämpötilat ovat pohjoisen nollan ja etelän vajaan kymmenen asteen välillä. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Sääkartta
Yle
Lue seuraavaksi