Erdoğan: Khashoggin murhakäsky tuli Saudi-Arabian korkeimmalta tasolta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ei usko, että kuningas Salman olisi antanut käskyä murhata toimittaja Jamal Khashoggi.

Jamal Khashoggi
Ihmisten käsissä Khashoggin kuvia ja kynttilöitä.
Mielenosoittajat kannattelivat Jamal Khashoggin kuvia ja kynttilöitä Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatin edessä lokakuun lopussa. EPA

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on kommentoinut sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaa. Erdoğanin mukaan käsky murhata Khashoggi tuli Saudi-Arabian hallinnon huippupaikoilta. Turkin presidentti kirjoittaa asiasta Washington Post -lehdessä julkaistussa kirjoituksessa (siirryt toiseen palveluun).

Erdoğan ei kuitenkaan usko, että kuningas Salman olisi antanut murhakäskyä. Presidentin mukaan tämän vuoksi ei ole syytä olettaa murhan heijastavan Saudi-Arabian politiikkaa.

Turkin presidentti pahoittelee sitä, että Saudi-Arabia yritti peitellä murhaa. Hän myös ihmettelee, miksei Saudi-Arabian Istanbulin-konsulia vastaan ole aloitettu oikeustoimia.

Erdoğan kirjoittaa Turkin tietävän, että murhaajat ovat Saudi-Arabian pidättämien 18 ihmisen joukossa. Hän toteaa Turkin myös tietävän, että murhaajat toimivat määräyksestä.

Saudi-Arabian johtoa arvostellut Jamal Khashoggi murhattiin Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa lokakuun alussa. Hänen ruumistaan ei ole edelleenkään löydetty.

Lisää aiheesta:

Lehdet: Saudi-Arabian kruununprinssi kuvaili puhelussa Valkoiseen taloon Khashoggia vaaralliseksi islamistiksi – viime viikolla puheet muuttuivat täysin

Sauditoimittaja Khashoggi oli monikasvoinen – eliittisuvun poika kulki maailmalla Afganistanista Yhdysvaltoihin mutta maksoi lopulta hengellään kuningashuoneen arvostelusta

Lähteet: AP