Brexit: Britanniassa yritysjohtajat vaativat toista EU-äänestystä

Kansanäänestyskampanjan puoltajat haluaisivat mitata vielä uudelleen, haluavatko britit todella irrottautua EU:sta.

Brexit
Britannian ja EU:n liput päällekäin
Andy Rain / EPA

Britanniassa kymmeniä yrityysjohtajia on vedonnut uuden brexit-äänestyksen puolesta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Yli 70 yritysjohtajaa on allekirjoittanut Sunday Timesille kirjeen, jossa vaaditaan julkista äänestystä Britannian Brexit-sopimuksesta. Uuden äänestyksen puolesta vetoavat ilmoittavat, että ”kova brexit” vahingoittaa Britannian taloutta.

Kansanäänestyskampanjan puoltajat eivät tyydy aiempaan äänestykseen, sillä neuvottelutulos vaikuttaa Britannian kannalta huonolta. He haluaisivat mitata vielä uudelleen, tahtovatko britit todella irrottautua EU:sta.

Kirjeessä painotetaan muun muassa sitä, että Britannian hallituksen ja Euroopan komission ehdotukset ovat hyvin kaukana siitä, mitä aiemmin yrityksille on luvattu. Tilanteen epävarmuus on johtanut investointien vähenemiseen viimeisten kahden vuoden aikana.

BBC:n mukaan pääministeri Theresa May ei ole edelleenkään valmis uuteen kansanäänestykseen. Mayn mukaan kansanäänestys pidettiin jo kesäkuussa 2016.

Lue myös:

Pääministeri May parlamentille: Britannia harkitsee brexit-siirtymäajan pidennystä – kansanedustajat tuomitsivat puheet Mayn kuolemasta

Theresa May puheessaan parlamentille: Brexit-sopimus on 95-prosenttisesti valmis

Video: Jopa sadattuhannet mielenosoittajat vaativat Lontoossa kansanäänestystä brexit-sopimuksesta

Bloomberg: Britannian May valmis luopumaan yhdestä Brexit-vaatimuksesta – Irlannin rajakysymykselle luvassa ratkaisu

Analyysi: Brexit-neuvottelut takertelevat – Totuuden hetki siirtyy aina vain eteenpäin