Luomuruokaa tuotetaan tulevaisuudessa aiempaa enemmän Etelä-Savossa

Luomuun siirtyminen kiinnostaa etenkin marjanviljelijöitä ja naudanlihan tuottajia.

Mikkeli
Marjanpoimijoita mansikkaviljelmällä
Toni Pitkänen / Yle

Luomuruokaa tuotetaan tulevina vuosina aiempaa enemmän Etelä-Savossa.

Vuonna 2020 Etelä-Savon joka viidennen peltohehtaarin ennakoidaan olevan luomussa. Tällä hetkellä luomussa on noin joka kuudes hehtaari.

Luomuun siirtyminen kiinnostaa etenkin marjanviljelijöitä ja naudanlihan tuottajia. Tiedot perustuvat maatiloille alkuvuodesta tehtyyn kyselytutkimukseen.

Maatalousyrittäjät kertoivat olevansa kiinnostuneita luomusta etenkin paremman kannattavuuden vuoksi ja siksi, ettei viljelyssä tarvitse käyttää kasvinsuojeluaineita ja lannoitteita. Myös luomutuotannon tuet ja ekologisuus kiinnostavat.

Tällä hetkellä Etelä-Savon maatalousyrityksistä 250 on luomussa. Maatiloja on maakunnassa kaikkiaan 4 600.