Hyppää sisältöön

Kohutun irtisanomislain viimeistä versiota valmistellut kolmikantaryhmä sai työnsä päätökseen "hyvässä hengessä"

Sekä palkansaaja- että työnantajaleiristä vahvistetaan Ylelle, että työskentely sujui ilman riitoja.

Työministeri Jari Lindström, pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Henkilöperusteisen irtisanomisen sääntöjä muuttavan lakiesityksen perusteluja muokannut työryhmä on saanut työnsä tehtyä. Kolmikantainen työryhmä piti kolmannen ja viimeisen tapaamisensa maanantaiaamuna.

Työryhmä perustettiin sen jälkeen, kun hallitus oli antanut tuoreimman kompromissiesityksensä suurta kohua aiheuttaneesta lakihankkeestaan. Tuolloin palkansaajakeskusjärjestöt hyväksyivät esityksen ehdollisesti ja työtaistelutoimet keskeytettiin.

Työ- ja elinkeinoministeriön vetämässä ryhmässä olivat mukana kaikki työnantaja- ja palkansaajakeskusjärjestöt.

Sekä palkansaajien että työnantajia edustavista järjestöistä vahvistetaan Ylelle, että työryhmän työ sujui hyvässä hengessä ja rauhallisesti.

Hallitus esittää, että työsopimuslaissa yrityksen koko otettaisiin entistä selkeämmin huomioon, kun henkilökohtaisesta syystä tehdyn irtisanomisen perusteita arvioidaan. Nyt työnsä päättäneessä työryhmässä pohdittiin erityisesti lain perusteluja, joiden muotoilu ohjaa pykälien tulkintaa oikeusistuimissa.

Perustelutekstien sisältöä ei vielä ole kerrottu julkisuuteen.

Palkansaajakeskusjärjestöjen hallinnot käsittelevät asiaa parhaillaan. Yksittäiset liitot ottavat asiaan kantaa myöhemmin.

Hallituksen on tarkoitus antaa lakiesitys eduskunnalle jo kuluvan kuukauden alkupuolella.