"Obama... hänellä oli pieni yleisö" – katso videolta, kuinka sanasota Trumpin ja Obaman välillä kiihtyy

Yhdysvaltain entinen ja nykyinen presidentti ovat ajautuneet harvinaiseen nokitteluun. Yleensä presidentit eivät kommentoi seuraajiensa toimia.

Kongressivaalit
Trump puhuu.

Yhdysvaltojen kongressin välivaalien lähestyessä sanasota maan istuvan presidentin ja hänen edeltäjänsä välillä on kiihtynyt.

Presidentti Donald Trump ei säästellyt sanojaan arvostellessaan Barack Obaman kautta puhuessaan perjantaina Indianapolisissa.

– Emme halua palata Obaman aikaan. Silloin oli matalat palkat, korkea työttömyys, rajat olivat auki, rikollisuus kasvoi, oli äärivasemmistolaisia tuomareita ja raskasta säätelyä. Ja kammottavat, kammottavat kauppasopimukset, Trump maalaili.

Trumpin kärjekästä retoriikkaa ruokki Obaman samana päivänä Atlantassa pitämä puhe. Yhdysvaltain entinen presidentti syytti Trumpia ja hänen hallintoaan valehtelusta.

– Ne ihmiset, joita meidän lastemme pitäisi arvostaa, valehtelevat toistuvasti ja täysin häpeilemättä. He keksivät asioita. He vain sanovat asioita, jotka eivät ole totta, Obama sanoi.

Trump kertoi Indianapolisissa nähneensä edeltäjänsä puheen televisiosta.

– Hänellä oli pieni yleisö. Siitä ei koskaan puhuta. Ja koskaan ei puhuta siitä, miten suuri meidän yleisömme on, Trump kommentoi.

Georgiaa seurataan tarkasti

Viikonlopun aikana sekä Trump että Obama puhuivat kannattajilleen Georgiassa. Republikaanien hallitseman osavaltion vaaleja seurataan tarkasti, sillä niiden uskotaan heijastavan laajemmin Yhdysvaltojen poliittista ilmapiiriä.

Tiistaina pidettävissä vaaleissa demokraattien Stacey Abrams pyrkii voittamaan republikaanien Brian Kempin. Mikäli Abrams onnistuu, hänestä tulee ensimmäinen kuvernööriksi valittu afroamerikkalainen nainen Yhdysvalloissa.

Trumpin mukaan "Georgiasta tulee Venezuela", mikäli Abrams tulee valituksi.

– Stacey Abrams haluaa muuntaa teidän mahtavan osavaltion suureksi turvapaikaksi rikollisille muukalaisille. Hän haluaa asettaa viattomat georgialaiset perheet kovien rikollisten armoille, Trump sanoi sunnuntaina puhuessaan Maconissa.

Obama puhui samana päivänä Indianan Garyssä tulevien vaalien merkityksestä.

– Siitä täytyy tulla seuraamuksia, kun ihmiset eivät kerro totuutta. Kun sanat lakkaavat merkitsemästä mitään ja kun voi valehdella, demokratia ei voi toimia. Yhteiskunta ei toimi, ellei teoilla ole seuraamuksia, Obama arvioi.

Lue myös:

Yhdysvaltain vaalikamppailu käy rajuilla kierroksilla – "Asetelma on Trump vastaan anti-Trump"

Katso myös:

Zoe ja Leo
Toimintaohjeet ovat samankaltaiset Atlantin molemmin puolin. Harjoituksista huolimatta nuoria ei kuitenkaan pelota koulussa. Video: Jani Parkkari
Teiniäiti.
Videolla nuoret äidit kertovat, millaista tukea he ovat saaneet yhteiskunnalta. Video: Jani Parkkari