1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jämsä

Ilveslinna Jämsänkoskella sai uuden omistajan - pohjalaisyrittäjä kertoo ensin vaimolle ja suunnittelee linnan toimintaa myöhemmin

Tuurilainen yrittäjä Lasse Saarenpää jätti verkossa tarjouksen ja Ilveslinna putosi hänen syliinsä.

Jämsä
Ilveslinna Jämsänkoskella on saanut uuden omistajan.
Isto Janhunen / Yle

Jämsänkoskella sijaitseva Ilveslinna siirtyy eteläpohjalaisiin käsiin. Tuurista kotoisin oleva Lasse Saarenpää jätti Ilveslinnasta eilen päättyneessä nettihuutokaupassa ainoan tarjouksen, jonka myyjät ovat hyväksyneet.

Saarenpäällä on käytettyjen maanrakennuskoneiden maahantuontiyritys. Valtakunnallinen Yrittäjäjärjestö valitsi hänet tänä vuonna Vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Ilveslinna vaihtaa omistajaa 151 000 eurolla.

Ilveslinnan tulevasta käytöstä yrittäjä Lasse Saarenpäällä ei ole vielä suunnitelmia.

– Kyllä mun pitäisi ensin käydä kattomassa, millanen paikka se on, ja sitten vasta voi suunnitella. Tämä oli heräteostos, sanoo Saarenpää.

Kenties majoitustoimintaa

Saarenpää kertoo aloittaneensa viime kesänä kiinteistösijoittajana.

– Katsoin Ilveslinnasta pari kuvaa, että rakennus näytti siistiltä. Hinta ei ollut korkea: samalla hinnalla saa kaksion Seinäjoella, joten tuon hinnan siitä uskaltaa tarjota. Tein tajouksen, ja sitten unohdin koko asian.

Uusi omistaja aikoo käydä lähiaikoina tutustumassa Ilveslinnassa ja huolehtia muun muassa rakennuksen lämmityksestä.

– En ole ollenkaan pahoillaan, että rakennus päätyi minulle. Kyllä se saa tulla, jos vaan vaimo hyväksyy. Varmaan jotakin majoitustoimintaa rakennukseen voi suunnitella, kertoo Saarenpää.

Isokokoinen rakennus valmistui 1930-luvun lopulla paperitehtaan käyttöön, se on vuosien varrella palvellut muun muassa juhlatalona. Ilveslinnassa on noin 30 huonetta sekä suuri juhlasali.

Lue seuraavaksi