HS: Ravintolassa toistuvasti laskun maksamatta jättänyt "sarjasyömäri" sai vankeustuomion

Helsinkiläisiä ravintoloita huijanneen miehen vankeustuomio jäi lainvoimaiseksi, sillä hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa.

tuomiot
Kuvassa ravintolan ruoka-annos, pekoniin käärittyä hirvenfilettä ja perunamuusia.
Anssi Leppänen / Yle

Yle kertoi heinäkuussa "sarjasyömäristä", joka on syönyt useita kertoja ravintolassa ja jättänyt laskun maksamatta.

Noin viisikymppinen mies kävi alkuvuonna eri ravintoloissa Helsingin keskustassa syömässä. Hintaa yksittäiselle maksamattomalle aterialle on kertynyt yli 140 euroa.

Lopetettuaan ateriansa ravintolassa mies ei ole lähtenyt karkuun vaan hän on rauhallisesti ilmoittanut tarjoilijalle, että hänellä ei ole rahaa maksaa laskua.

Mies tunnusti käräjäoikeudessa syyllistyneensä rikoksiin. Hänet tuomittiin elokuussa yhteensä kahdeksasta petoksesta reilun viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Helsingin hovioikeus vahvisti Helsingin käräjäoikeuden elokuussa antaman petostuomion tänään maanantaina. Mies oli valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, mutta asialle ei myönnetty jatkokäsittelylupaa.

Hovioikeuden päätöksestä kertoi ensin Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun) Lehden mukaan käräjäoikeus on syyttäjän kanssa samaa mieltä siitä, että toistuvat ja samantyyppiset rikokset osoittavat erityistä piittaamattomuutta.

Lue myös:

Helsingin käräjäoikeus vangitsi "sarjasyömärin" petoksista epäiltynä – totesi poliisille ettei aio lopettaa "ilmaisia illallisia"