Posti lisää pakettiautomaatteja verkkokaupan lisääntymisen vuoksi

Tänä vuonna Postilla on tuhat pakettiautomaattia, ensi vuonna puolet enemmän.

Pakettiautomaatit
Postin työntekijä lastaa pakettiautomaattia.
Ismo Pekkarinen / AOP

Posti avaa lisää pakettiautomaatteja Suomessa. Tällä hetkellä maassa on noin tuhat pakettiautomaattia, ja Posti aikoo avata noin 500 uutta ensi vuoden aikana, sanoo toimitusjohtaja Heikki Malinen.

– Viimeisten 3–4 vuoden aikana olemme todella panostaneet niihin erittäin paljon. Tämä on ollut strategiamme, ja olemme aika pitkällä. Jouluun mennessä avataan tuhannes automaatti Helsingin päärautatieasemalla, ja uskomme, että se on voittava konsepti, Malinen sanoo.

Heikki Malinen
Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.Vesa Kippola / Posti Group

Olennaista on, että Posti on mahdollistamassa verkkokaupan kasvun Suomessa. Se on iso megatrendi ympäri maailmaa.

toimitusjohtaja Heikki Malinen, Posti Group

Pakettiautomaatit sopivat hyvin Postin tulevaisuudensuunnitelmiin, sillä verkkokauppojen kauppa lisääntyy nopeasti maailmalla ja Suomessa. Vielä vuonna 2012 Suomessa oli vain 130 pakettiautomaattia.

– Postin strategiassa on olennaista se, että olemme mahdollistamassa verkkokaupan kasvun Suomessa. Se on iso megatrendi ympäri maailmaa, ja Posti oli ihan ensimmäisiä maailmassa, joka toi tämän pakettiautomaattikonseptin markkinoille.

Jouluksi pop-up-posteja

Posti avaa joulun alla myös väliaikaisia noutopisteitä eli ns. pop-up-posteja. Esimerkiksi Lapissa ohjataan kolmeen väliaikaiseen noutopisteeseen sellaisia lähetyksiä, jotka eivät mahdu varsinaisiin palvelupisteisiin.

Joulun alla pakettiliikennettä kasvattaa myös kansainvälinen ilmiö "Black Friday" eli 23.11. järjestettävä iso alennusmyynti. Sen jälkeen Posti lajittelee postilähetyksiä kolmessa vuorossa kaikkina viikonpäivinä jouluun asti.

Posti on palkannut joulun ajaksi yli 3 000 apulaista paketti- ja postikorttiruuhkaa helpottamaan.

posti
Posti perusti viime jouluna eri puolille Suomea 120 väliaikaista pop up -pakettipistettä. Espoon Niittykumpuun pystytettiin postikontti.Kari Ahotupa / Yle